DOLAR
32,4977
EURO
34,5510
ALTIN
2.495,10
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bingöl’de yeni av sezonda 16 dağ keçisi öldürülecek!

Bingöl’de yeni av sezonda 16 dağ keçisi öldürülecek

Bingöl’de yeni av sezonda 16 dağ keçisi öldürülecek!
27.04.2021 22:31
665
A+
A-

MAHKEME KARARLARI YOK SAYILDI:  Bingöl’de yeni av sezonda 16 dağ keçisi öldürülecek!

Dağ keçilerinin öldürülmesine bölge idare mahkemeleri ‘dur’ demesine rağmen Merkez Av Komisyonu yeni ölüm kararları aldı. Yeni sezonda Bingöl’de farklı türde en az 16 dağ keçisi öldürülecek.


Bölge idare mahkemeleri tarafından geçen yıl birçok ilde yaban hayvanlarının öldürülmemesi yönünde karar çıkmasına rağmen, Merkez Av Komisyonu yeni ölüm kararladı aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu tarafından Bingöl’de 2020-2021 av sezonunda 7 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi ve 7 Yaban Keçisinin öldürülmesi için izin çıkmıştı.

binguven-bal2

Ölüm ihalelerinin durdurulması için baro başkanlığı ve Salda İçin Türkiye Grubundan Veteriner Askar Altınöz ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk adına Av. Özlem Kaya, Erzurum Bölge İdare Mahkemesinde iki ayrı dava açtı.

Hem Erzurum 1. İdare Mahkemesi, hem de Erzurum 3. İdare Mahkemesi, yaban keçileri ve çengel boynuzlu dağ keçilerinin öldürülmesi için yapılan ihalelerin iptali yönünde karar verdi.

BU YIL YENİ KOTALAR BELİRLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2020-2021 (1 Nisan 2021-31 Mart 2022) Av Turizmi Uygulama Talimatını yayınladı.

Av Turizmi Uygulama Talimatında avın açılış ve kapanış tarihleri, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitleri, avlanma izni verilen avlaklar ile sahalar belirlendi.

Buna göre, Bazı bölgelerde, Anadolu Yaban Koyunu, Yaban Keçisi, Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi, Kızıl Geyik, Melez Yaban Keçisi, Ceylan, Karaca, Yaban Domuzu, Çakal ve Tilki avına 31 Mart 2022 tarihine kadar izin verildiği belirtildi.

HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLECEĞİ İLLER

Av turizmi adı altında yayınlanan talimata göre, Bingöl, Adıyaman, Muğla, Antalya, Isparta, Adana, Hatay, Kayseri, Mersin, Niğde, Karaman, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Kahramanmaraş, Sivas, Rize, Konya, Ankara, Şanlıurfa, Bilecik, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Çorum, Düzce, Zonguldak, Sinop, Karabük, Bartın ve Ordu illerinde; 2021-2022 sezonunda 233 Yaban Keçisi, 26 Hatalı Boynuzlu Yaban Keçisi, 9 Melez Yaban Keçisi, 22 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi, 8 Anadolu Yaban Koyunu, 3 Ceylan, 67 Kızıl Geyik, 174 Karaca ve 1255 Yaban Domuzunun öldürülmesine izin çıktı.

BİNGÖL’DE ÖLÜMLER ARTACAK

Bingöl’de geçen yıl Merkez Av Komisyonu tarafından 7 Yaban Keçisi ve 7 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisinin avlanmasına izin verilirken, bu yıl sayı arttırıldı. 2021-2022 sezonunda, 12 yaban Keçisi ve 4 Çengel Boynuzlu Dağ Keçisinin öldürülmesi izni çıktı.

ÖLÜMLERE 1 AĞUSTOS’TA BAŞLANACAK

Anadolu Yaban Koyunu, Ceylan, Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi, Yaban Keçisi ve Melez Yaban Keçisinin öldürülmesine 1 Ağustos 2021 tarihinde, Karacaların öldürülmesine 1 Mayıs 2021 tarihinde, Kızıl Geyiklerin öldürülmesine 1 Eylül 2021 tarihinde başlanacak. Av sezonu 31 Mart 2022 tarihinde kapanacak.

Kaynak: Bingöl Kent Haber/ Ömer Şanlı 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.