DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yılan Soktu, Panzehir 5 İlde 26 Saat Sonra Bulundu!..

Yılan Soktu, Panzehir 5 İlde 26 Saat Sonra Bulundu!..

Yılan Soktu, Panzehir 5 İlde 26 Saat Sonra Bulundu!..
21.03.2021 19:50 | Son Güncellenme: 25.03.2021 17:55
649
A+
A-

YILAN SOKTU, PANZEHİR 5 İLDE 26 SAAT SONRA BULUNDU!..

Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven Köyünde hayvanlarını otlatan Mustafa Bektaş, oturduğu taşın altındaki yılan tarafından ayağından ısırıldı. Kiğı’ya 10 km uzaklıkta bulunan köyden hemen Kiğı Entegre Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Bingöl’e sevk edilen hasta, panzehir olmadığı için çevre illerden panzehir araştırılması yapıldı. Elazığ ve Malatya’da yok haberi üzerine Erzurum ile irtibat kuruldu. Hasta Erzurum’a sevk edildi ama orada da olmayınca sağlık bakanlığı arandı, 26 saat sonra panzehir Diyarbakır’da bulundu ve Erzurum’a gönderildi.

“ALLAH’A EMANETİZ!…”

Bir şunu diyen bir yazı 'YILAN ISIRDI, BEŞ İLDE 26 SAAT SONRA ANCAK PANZEHİR BULUNDU!..' görseli olabilir

Yılanın ısırdığı Mustafa Bektaş’ın amcası İsmail Bektaş, “yirmi dört saat geçti hala panzehir bulunamadı, bu nasıl bir sağlık sistemidir? Eskiden sağlık ocaklarında bile vardı biliyorum. Bahar aylarında ta kış sezonuna kadar her yerde yılan, akrep olan bir bölgedeyiz. Hastaneler neden panzehir bulundurmuyor?

binguven-bal2

Ayak kızardı, şişti, morarma başladı kalın bacağına kadar”. Diyerek tepkisini dile getirdi.

Hasta babası aynı zamanda köyün muhtarı Hüseyin Bektaş da durumdan endişe ve tepkilerini dile getirdi.

“İL HASTANELERİNDE NEDEN PANZEHİR YOK?”

Baba Bektaş, “Kiğı İlçe Entegre hastanesinde yok, Bingöl’e geldik, Bingöl Devlet hastanesinde yok, dediler, buz bağlayıp serum taktılar, yaklaşık beş saat Bingöl’de kaldık. Hastane doktorları: “biz araştırıyoruz, sorduk Elazığ’da yok, Malatya’da yok, Erzurum da var, sizi Erzurum’a gönderiyoruz”. Tamam dedik, ambulans ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine gönderdiler, geldik Erzurum’da da yok. Bizde ulaşabildiğimiz herkese durumu ilettik, Diyarbakır da varmış. Diyarbakır’dan gelecek panzehir bekliyoruz”. Bektaş, yılan ayağına değil de sırtını, karnını veya başını ısırsaydı; Allah korusun, şimdi ölmüş olabilirdi. Bu kadar saat panzehir bulunmuyorsa; bu vahim bir durumdur” diyerek panzehirin 26 saat geçmesine rağmen ulaştırılmamasına tepkisini dile getirdi..

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.