DOLAR
32,4953
EURO
34,5758
ALTIN
2.498,24
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Türkmen: Üsküdar’la Kiğı’nın kardeşliği örnek olacaktır!

Üsküdar Kiğı ile kardeş oldu

Türkmen: Üsküdar’la Kiğı’nın kardeşliği örnek olacaktır!
05.07.2021 00:15 | Son Güncellenme: 05.07.2021 01:02
591
A+
A-

Belediye meclis üyeleri ve İstanbul Üsküdar’da faaliyetlerini sürdüren Kiğı Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) yönetim kurulu üyeleri ile kardeş belediye çerçevesinde Kiğı ilçesine gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizim kardeşlik ilişkimiz, tüm il ve ilçelere örnek olacaktır” dedi.

ÖZÜAĞ: “HİLMİ TÜRKMEN ABİMİZİ KİĞI’DA AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, yaptığı açılış konuşmasında, “İstanbul’un gözbebeği Üsküdar Belediye meclis üyeleriyle Kiğı’ya teşrif eden değerli ağabeyim başkan Hilmi Türkmen, Milletvekilimiz, Bingöl il ilçe ve belde belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızın böyle anlamlı ve ilçemizin kaderini etkileyecek bir kardeşlik programında siz değerli davetlileri Kiğı’da misafir etmek bizim için onurdur” dedi.

binguven-bal2

Özüağ, İstanbul belediye seçiminde Hilmi Türkmen’le bir araya geldiklerini kaydederek, “Hilmi başkanımıza iş insanlarımızın kardeş ilçe önerisi ile başlayan ve daha sonra İlçe kaymakamımız ile beraber Üsküdar’da ziyaret ettiğimiz Hilmi Türkmen başkanımızın bize uzattığı kardeşlik elinden dolayı ve emeği geçen başta Asım Özaltın olmak üzere, iş insanlarımıza, milletvekillerimize ve destek veren tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKMEN: “KARDEŞ İLÇEMİZİN KALKINMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Mikrofona alkışlarla çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sanki Üsküdardaymışım gibi hissettim, sağım, solumda Üsküdar’da tanıdığım Bingöllü, Kiğılı arkadaşlarımla burada olmaktan, büyük keyif duyuyorum. Buraya gelmeden önce Bingöl ve Kiğı ile ilgili bir çerçevem oluşmuştu ama havaalanında ilk karşılanma ile birlikte inanılmaz bir  karşılanma ile karşılandık. Allah sizden ebeden razı olsun” dedi.

“KİĞI’YA ALT YAPI VE ÜST YAPI DESTEKLERİMİZ OLACAK”

Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimden önce Kiğılı bir arkadaşımızın işletmesi olan Nevnihal Restoranda Kiğı ile Üsküdar ilçelerimizin kardeş belediye önerisi oldu, biz de kabul ettik. Seçimden sonra Kiğı Belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve ilçe kaymakamımız ile Üsküdar da misafir ettik. Kardeş belediye imzamızı attık. Burada hem Üsküdar hem de Kiğı belediye meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah sık sık Kiğı’ya gelip alt yapı, üst yapı, sanatsal, sosyal ve kültürel desteklerimiz olacaktır. Üsküdar’da 100 bin öğrencimiz var, biraz önce kaymakamımız Kiğı’da 750 öğrencimiz var dedi. Biz Üsküdar da ilk, orta ve lise öğrencilerimizin yanı sıra üniversite öğrencilerimize nasıl sahip çıkıyorsak, aynı şekilde Kiğılı öğrencilerimize sahip çıkacağız.”

“100 BİN ÖĞRENCİYE DOKUNUYORUZ, 750 DAHA EKLERİZ”

“Eğitimden başka da çaremiz yoktur. Ben de bir Anadolu çocuğuyum. Rahmetli babam az çok okur yazardı, annem okur yazar bile değildir, bu onun ayıbı değildir. O zamanlar şartlar öyle imiş.

Şimdi imkânlar var, biz Üsküdar’da 100 bin öğrenciye dokunuyoruz, 750 öğrenci daha ekleriz, bu bizim için bir külfet değildir. Hani atasözü vardır; Bir mıh, bir nal’ı, bir nal bir ayağı, bir ayak bir atı, bir at, bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu, bir milleti de kurtarabilir, Allah muhafaza, hezimete de uğratabilir. Buralardan çıkacak zeki bir çocuk, Kığının kaderini değiştirebilir, ülkenin de kaderine etki edebilir, hatta insanlığın kaderi de değiştirebilir. Buralardan çok zeki insanlar vardır ama elinden tutulmadığı için heba olabilir. Ben özellikle kaymakamımızdan ve belediye başkanımızdan, muhtarlardan rica ediyorum, ilçemizin ücra köylerinden başarılı öğrencilere sahip çıkalım.

İlçe Kaymakamımız ve Belediye başkanımız ile oturup bir program çerçevesinde Kiğı ilçemizin güzel insanlarına yakışır projelerle dokunacağız. Güzel hizmetler yapmak için buradayız, hayırlı olsun diyorum.”

 “ÜSKÜDAR-KİĞI KARDEŞLİĞİ ÖRNEK OLACAK”

“Bizim için maddi anlamda bir külfet olmadığını belirtmek istiyorum. Bizim Üsküdar Kiğı kardeşliğimiz diğer il ve ilçeler için de örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Efendimizin bir hadisi vardır, ‘Bir iyiliğe aracı olan, yapmış gibidir’ buyurmuştur. Biz de bu hayırlı işlere vesile olduğumuz için memnun oluruz.”

BERDİBEK: HİLMİ BAŞKANIMIZ BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETMİŞTİR

Kardeşlik organizasyonuna katılan AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “Üsküdar ve Kiğı Belediyelerimiz arasında ‘Kardeş Belediye’ projesi kapsamında ilimizi ziyaret eden Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen beyi tebrik ediyorum. Bu kardeşliğin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kardeşlik programına, Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim çapak, Bingöl Belediye başkanı Erdal Arıkan, Ak Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Sancak Belde Belediye Başkanı Nusret Koçin, Genç, Karlıova, Adaklı ve Yayladere ilçe başkanları, Üsküdar Belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri, Kiğı sanayicileri ve iş adamları derneği başkanı Mehmet Ali Dağıstan ve KİSİAD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.