DOLAR
32,5826
EURO
34,6662
ALTIN
2.527,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TÜKER, 70 ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITTI

TÜKER, 70 ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITTI

TÜKER, 70 ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITTI
22.03.2021 22:39 | Son Güncellenme: 23.03.2021 01:40
591
A+
A-

TÜKER, 70 ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITTI

Avusturya’dan Adaklı’ya gönül köprüsü: İş insanı Ferit Tüker, bağışladığı tabletleri, kendi eliyle dağıttı.

Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneği tarafından başlatılan “İnternetsiz Köy, Tabletsiz Öğrenci Kalmasın” kampanyasına Avsuturya’dan Adaklı köylerinde eğitimleri devam eden 70 öğrenciye tablet ulaştırarak gönül köprüsü oluşturuldu.

İki hafta önce Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneği tarafından sosyal medya ve iletişim ağları üzerinden başlatılan “İnternetsiz Köy, Tabletsiz Öğrenci Kalmasın” kampanyasına Avsuturya’da yaşayan hayırsever iş insanı Ferit Tüker ve arkadaşları tarafından Adaklı köylerine dağıtılmak üzere bağışlanan toplam 70 adet tablet, öğrencilere ulaştı. Tabletler hayırsever gurbetçi Ferit Tüker ve Dernek Başkanı Galip Akengin tarafından köy köy dolaşılarak öğrencilere teslim edildi.

binguven-bal2

ÖĞRENCİLER BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Dernek Başkanı gazeteci Galip Akengin’nin sosyal medya ve iletişim araçlarıyla başlattığı kampanya’ya, Avusturya’dan canlı yayına bağlanan aslen Bağlarpınar- Temran köyünden olan Ferit Tüker, 50 adet tablet ile başlamıştı. Çevresindeki akraba ve arkadaşlarından temin ettiği desteklerle Bingöl’e gelen Tüker, tabletleri temin ettikten sonra Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrenci listesini alıp dağıtıma geçti. Güngörsün- (Hösnek), Bağlarpınar (Temran) Gökçeli(Horhor), Hasbağlar (Kamrun) Çanakçı ve Karaçubuk (Dımlag) köylerindeki muhtarlar üzerinden öğrencilerle buluşarak tabletleri kendi eliyle teslim etti.

Öğrencilerle birebir konuşarak tabletlerini teslim eden Ferit Tüker şöyle konuştu: “Ben de sizin gibi bu topraklarda doğdum, büyüdüm, daha iyi bir yaşam ve imkanlar için Avrupa’ya göç ettim. Orada evlendim, çocuklarım orada doğdu ama ben memleketini hiç ama hiçbir zaman unutmadım. Yokluğu, imkânsızlığı biliyorum. O yüzden bu kampanyaya destek olmak istedim. İnançlı biri olarak zekâtım vardı, onu en iyisi öğrencilerden yana kullanmaya karar verdim. Bir gün siz de bizden daha iyi imkânlara ulaşacaksınız, ulaşmalısınız, okuyarak doktor, öğretmen, avukat, mühendis olarak bu topraklarda yaşayan akrabalarınıza sahip çıkmalısınız. Onun için buradayım, sizin sevinmeniz beni mutlu ediyor, sizden sadece başarı bekliyorum.” Tüker, öğrencilerle kucaklaşarak sevinçlerine ortak oldu.

GÜNGÖRSÜN’E AYDIN DUZGÜN, HASBAĞLAR’A ORHAN DİKİLİTAŞ DOKUNDU

Hayırsever Ferit Tüker, kampanyaya desteklerini açıkladıktan sonra Avusturya’ya göç etmiş Adaklı’ya bağlı Güngörsün (Hösnek) köyünden Aydın Düzgün ve Hasbağlar köyünden teyzeoğlu Orhan Dikilitaş’ı da harekete geçirdti. Aydın Düzgün, köy çocuklarına 15 adet, İstanbul’da yaşayan akraba ve komşularına da 15 adet olmak üzere 30 tablet destek verdi. Orhan Dikilitaş da Hasbağlar Köyü okulunda eğitimleri devam eden 10 öğrenciye tablet bedelini üstlenerek destek oldu.

BAKANLIK ADAKLI’DA 167 ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITACAK

Kampanya ile ilgili bilgi veren Dernek başkanı Galip Akengin, “Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, İlkokul öğrenci sayısı 491, Ortaokul 416, Lisede 274 öğrenci, toplam 931 öğrenci mevcut.

Bakanlık Adaklı’da şu ana kadar 79 öğrenciye tablet dağıtmış durumda, 88 öğrenciye de yakın zamanda gelmesi bekleniyor. Adaklı’da İlkokul hariç Orta ve Lise de toplam 490 öğrenciden bizim kampanya dahil 149 Öğrenciye tablet ulaşmış, geriye 341 öğrenci tablet bekliyor durumdadır” dedi.

“EMPATİ ZAMANI, GELİN KENDİMİZİ O ÖĞRENCİLERİN YERİNE KOYALIM”

İş insanları ve dernek başkanlarına çağrıda bulunan Galip Akengin, “Bingöl merkez, Adaklı, Kiğı, Karlıova, Yayladere, Yedisu, Genç, Solhan ve Sancak ilçelerimizde İstanbul’da faaliyet yürüten hemşeri dernekleri ve iş insanlarına gelin kendimizi o öğrencilerin yerine koyalım. Örnek olarak Adaklı’da 149 öğrencinin tableti var, 341 öğrencinin tableti, bilgisayarı hala yok. Biz de o yok olanların içinde kendimizi hissedelim, tableti olmayan öğrenci, dersten geri kalmış olacaktır. Yılsonunda yapılacak sınavlarda, rakipleri arasında geri kalmak, onun geleceğine mal olabilir. Birçok köyün derneği vardır, gelin aidiyet bağı olan köyümüzün öğrencilerine sahip çıkalım. Yarınlarda o öğrenciler, binb ir emek ve fedakarlıkla kurduğumuz dernek yönetimlerine, yetişmiş insan kalitesini el ele vererek yükseltelim. ‘En hayırlı yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bunu her birey artık iliklerine kadar inanıyorsak ki ‘iyi bir eğitim almaktan başka çaremiz yoktur’ bu çocuklara dokunma zamanıdır” diye konuştu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN VE ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM!

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.