DOLAR
32,5211
EURO
34,7870
ALTIN
2.420,02
BIST
9.708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Taksiciler Belediye ile karşı karşıya

Taksiciler Belediye ile karşı karşıya

Taksiciler Belediye ile karşı karşıya
20.03.2021 12:42
659
A+
A-

Adaklı ilçesinde çalışan taksiciler belediye ile karşı karşıya

2011 yılında dönemin Adaklı Belediye Meclisi üyelerinin kararıyla ilçe merkezinde çalıştırılmak üzere 10 taksi ihale edilmişti. İhaleyle plaka alıp çalışmaya başlayan taksiciler, belediye 10 yeni taksi plakası daha verme kararı alınca ekmeklerinden olacaklarını belirterek tepki gösterdi. Rahatsızlıklarını Bingöl Şoförler Odası’na ileten taksiciler, ihalenin iptal edilmesini için hukuki haklarını arayacaklarını belirttiler. Adaklı Belediyesi ise ilçede taksi ihtiyacı olduğunu bu sebeple ihaleye çıkacaklarını açıkladı. 

 “ALTI YILDIR BİZE YER VERİLMEDİ” 

DöneminBelediye Meclisi kararıyla; Adaklı ilçesi Cumhuriyet Cad. Atatürk Parkı önünde 5 adet, Adaklı Devlet Hastanesi önünde 5 adet olmak üzere toplamda 10 taksi işe başladı ama belediyenin taahhüt ettiği iki noktaya taksi durağı yapılmadı. Defalarca geçmiş dönem ve mevcut belediye başkanına, ilçe kaymakamına ve basın aracılığı ile kendilerine taahhüt edilen durak yapılmadığı gibi mevcut başkan Zeki Işık, 10 tane yeni taksi kararı alarak aynı duraklar üzerinde ihaleye açtı. 25 Temmuz günü yapılacak ihaleye ilçe belediye sınırı dışında köylerden kimse katılamayacak.

binguven-bal2

Bingöl Şoförler Odası Başkanı başkanı Ali Bayram’ı makamında ziyaret eden 10 taksici, Valilik ve Ak Parti’ye gideceklerini belirtti. Söz alan Kerim Erişgin, “Altı yıllık sürede tarafımıza taksi durağı tahsis edilmedi. Herhangi bir yer ayırmayan Belediye başkanlığı bizim durduğumuz yer üzerine yeni 10 taksi ihale etmesini kabul etmiyoruz” dedi. 

“İHALEDE KÖY AYIRIMI HUKUKSUZLUKTUR”

Taksiciler, Kerim Erişgin, Hacı Batuk, Yasin Aydik, İlhami Laçin, Mesut Dolaşan, Atilla Gürlük, M.Halit Bilici, Önder Andak, Halil Işık ve Güven Almalı’dan oluşan taksici grubu,Belediye Meclisi kararıyla aynı durak üzerinde yeniden 10 adet taksi plakasının ihale edilmesini ticaret usulüne ve yasaya aykırı olduğunu belirtti. Taksiciler, yaptıkları açıklamada, “Bu açık ihale kararı ile ihaleye katılacak olan kişiler adeta 6 yıllık emeğimize ortak olacaklardır. Bu durum da hakkaniyet ile bağdaşmamaktadır. Belediye Başkanın başka bir yerde taksi durağı açılması imkânı varken bizim ekmeğimizle oynanmasını anlamış değiliz” dediler. 

Taksicilerden Atilla Gürlük, “Açık ihaleye katılacak olan kişilerin Adaklı Belediyesi Sınırları içerisinde ikametgah etmesi şartına bağlanması maddesi eşit ve adil değildir. Kiğı ilçesinde de yapıldı ancak köyler de dahil edildi. Çünkü Adaklı ilçesine bağlı 39 muhtarlık mevcuttur. Bu 39 köyün de açık ihale sürecine dâhil edilmesi gerektiğini vurguladı. Gürlük, bizim yollarımız iyi olmadığı için hepimiz Jip araçlar alarak ilçemize hizmet ediyoruz. Hükümetimiz sağ olsun ÖTV indirimi yaptığı için hepimiz lüks araçlar alarak hizmet ediyoruz. Biz, taksi ihalesine değil, altı yıl önce alınan karar üzerine bize yer verilmesini istiyoruz. Başkan yeni taksilere nerede yer verecekse versin ama altı yıldır zor bela kendimizi belirlediğimiz durak üzerine yapılmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

BAŞKAN ZEKİ IŞIK: TAKSİ İHTİYACI VAR

Konu ile ilgili görüştüğümüz Belediye Başkanı Zeki Işık, “İlçe içinde taksi ihtiyacı mevcuttur. İlçe halkının yüzde 80’i 10 tane taksinin yetersiz görüyor ve taksi beklentisi mevcuttur. Biz bu arkadaşları da mağdur etmeyiz, mevcut eski taksicilere kulübe vereceğiz, yeni taksicilere ayrı bir yer vereceğiz” açıklamasını yaptı. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.