DOLAR
32,5272
EURO
34,7165
ALTIN
2.486,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

TABLET DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

TABLET DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

TABLET DAĞITIMI DEVAM EDİYOR
22.03.2021 22:38 | Son Güncellenme: 25.03.2021 15:40
612
A+
A-

TABLET DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Bingöl Kültür, Tarih ve Tanıtım Doğa Derneğinin başlattığı “İNTERNETSİZ EV, TABLETSİZ ÖĞRENCİ KALMASIN” kampanyası, tüm hızıyla devam ederken, hayırseverlerin gönderdiği tabletler de öğrencilere ulaşmaya devam ediyor.

***

binguven-bal2

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Bingöl’de eğitime erişmekte tablet ve internet yokluğu nedeniyle zorluk çeken öğrenciler için başlatılan “İNTERNETSİZ EV, TABLETSİZ ÖĞRENCİ KALMASIN” kampanyasında toplanan tabletler öğrencilere ulaştırılıyor. Hayırseverlerden gelen yüzlerce tablet, bu hafta öğrencilere dağıtılacak.

KAMPANYA AMACINA ULAŞTI

Bingöl Kültür, Tarih ve Tanıtım Doğa, Derneği Başkanı gazeteci Galip Akengin kampanya için, “Amacımız öğrencilerimize yönelik bu eksikliği gündeme getirip hayırsever ve öğrenciler arasında köprü kurmaktı, bunu başardık” ifadelerini kullandı.

Akengin, şu bilgileri verdi: “Başlattığımız kampanya ile ülke gündeminde önce başlatmamız, kampanyanın ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından da hedefini bulmuştur. Bize inanıp Avrupa’dan bizzat gelen hayırsever Ferit Tüker başta olmak üzere destek olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Geçen hafta İstanbul’da yaşayan 15 yıldır sayesinde dualar aldığım çok değerli iş insanımız Ali Çinko’dan 6, yazarımız Emin Toprak’tan 1, Ömer Nayır’dan 1, Sancak Sütgölü Zağ Köyü eski dernek başkanı Gazi Adkovayçin’den 2, Adaklılı iş insanımız değerli dostum Vedat Aktaş’tan 2 ve sevgili arkadaşım Hasan Çiytak’tan 1 olmak üzere toplam 13 tane tableti geçtiğimiz hafta öğrencilerimize dağıttık.

Bu tabletlerden 8 tanesini Bingöl merkeze dağıttık. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere aracı olan Semiramis Karaarslan hocama ve Abdurrahman Korkut arkadaşıma da teşekkür ediyorum.

“BU HAFTA YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ TABLETE KAVUŞTURACAĞIZ”

Akengin, “Bu hafta içinde İstanbul Sultanbeyli’de faaliyetlerini yürüten Adaklı Karaçubuk Köyü Derneğimizin Başkanı Vahit Akengin’in öncülüğünde sponsor olan iş insanlarımız Zeki Baran ve Celal Çakın tarafından 10 adet tableti Karaçubuk Köyü öğrencilerine kısmet olursa dağıtıp öğrencilerimizi sevindireceğiz”.

Yine “İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Poyrazlar Derneği Başkanı hayırsever iş insanımız Ömer Poyaz tarafından yaklaşık olarak 300 tablet getirerek Karlıova köylerinde eğitimlerini devam eden öğrencilere birlikte dağıtacağız.”

ADAKLI, KİĞI VE YAYLADERE DE TABLETSİZ ÖĞRENCİ KALMAYACAK

Diğer taraftan Adaklı Kaymakamlığı da harekete geçti, Bakanlığın gönderdikleri ve bizim kampanya çerçevesinde dağıttıklarımızı tespit ettikten sonra tableti olmayan öğrencilere yönelik bir çalışma başlattı.

Geçen haftalarda Kiğı ve Yayladere Belediye başkanları ile yaptığım görüşmede, ilçelerinde eksik olan tablet ihtiyacı için çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Kiğı Belediye başkanı Hikmet Özüağ ve Yayladere Belediye başkanı Sabri Akyürek, ‘İlçelerinde Kaymakamlık, iş insanları ve derneklerle beraber var olan eksiklikleri tamamlamak üzereyiz’ diye konuştular.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.