DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sosyal olarak batıya özenti var

Sosyal olarak batıya özenti var
03.05.2021 00:37 | Son Güncellenme: 03.05.2021 00:48
523
A+
A-

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Üniversite ile yürütülen “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” etkinlikleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vehbi Başer’in konuk olarak katıldığı ‘Neden Çözülüyoruz, Sosyal Çözülmenin Boyutları Nelerdir?’ başlıklı program 29 Nisan Perşembe günü Üniversite Sosyoloji Bölümü tarafından çevrimiçi olarak düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vehbi Başer, “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı”nın ilan edilmesi ile birlikte bu yılın tüm Türkiye’yi kucaklamaya yönelik programların yapılmasına vesile olacağını belirterek, “Böylelikle tüm Türkiye’nin Bingöl’de kardeşlik halesi altında bir araya gelir” dedi.

“Ortak İrade Hepimizi Bir Araya Getirir”

binguven-bal2

Prof. Dr. Başer, Türkiye toplumunun bir çözülme halinde olup olmadığı sorusu ile konuya başlayabileceklerine vurgu yaparak, “Bazı insanlar, Türkiye toplumunun gayet sağlam olduğu kanaatinde olabilirler. Nitekim çeşitli badireleri atlatma becerisi gösterebildiği için toplumumuzu bizim sosyal yapımız çok sağlam demek suretiyle, bir topluma güven, kültürümüze güven aşılama eğiliminde olanlar vardır. Buhranları azimle aşarak gelen milletimiz, milli birlik ve beraberlik irademiz gibi toplumun gücüne, birliğine, bütünlüğüne ve kenetlenmesine vurgu yapan söylemlerle karşı karşıyayız. Bu ortak irade hepimizi bir araya getirir” şeklinde konuştu.

“Bünyemizde Birtakım Sarsıntılar Yaşamaktayız”

Konuşmasında sosyal bünyemizde bir takım sarsıntılar yaşamakta olduğumuz durumuna dikkat çeken Prof. Dr. Başer,  “Değerlerimizin önemi yitirmeye başladığı, hatta değerlerimizin yok olmaya yüz tuttuğu tespitler yapılmaktadır. Yabancı yozlaşmanın saldırısı altında milli değerlerin can çekiştiğini görmeye başladık. Kültürümüzü oluşturan çeşitli unsurlar veya kültürümüzün bileşenleri, geleneksel mirasımız ile başka toplumları bir araya getirdiği kültür unsurlarımız vardı. Osmanlı devletinin yıkılışından sonra batı kültürü etkisi altında yeniden şekillenen kültürümüz oluşmaya başladı. Biz batından bir takım kültür unsurları alırken esasen batı karşısında uğradığımız yenilgiyi durdurarak ayaklarımız üzerinde durmaya çalıştık. Fakat bunu başaramayınca zaman içinde batıyı önce kısmen, daha sonra zaman içinde tamamen taklit etmeye yönelmiş elitlerin yönetimi altında batılı veya modern kültür unsurlarıyla çeşitli seviyelerde karşılaşmış bir toplumuz” dedi.  

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.