DOLAR
32,5065
EURO
34,8132
ALTIN
2.485,46
BIST
9.551,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Sel felaketinin yaraları sarılıyor

Sel felaketinin yaraları sarılıyor

Sel felaketinin yaraları sarılıyor
28.03.2021 22:08
560
A+
A-

Sel felaketinin yaraları sarılıyor

Bingöl Valiliği, bir süre önce kentte meydana gelen sel ve fırtına felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Kadir Ekinci, yaptığı açıklamada, 24 Mart’ta yoğun yağışa bağlı sel felaketi ve kuvvetli fırtına yaşandığını hatırlattı.

Sel ve fırtına sonrasında bazı mahallelerde konut ve iş yerlerinde su baskınları görüldüğüne işaret eden Vali Ekinci, sözlerine şöyle devam etti:

binguven-bal2

“Buna farklı olarak farklı düzeylerde maddi hasarlar gerçekleşti. Bu süreçte can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimizdir. Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi ekiplerimiz felaketin ilk anından itibaren tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanında olmuş, ihbarlara koşmuş, duruma müdahale etmişlerdir. Kurumlarımız mağduriyetlerin giderilmesi ve felaketin izlerinin bir an önce silinmesi için el ele gece gündüz çalışmışlardır. Afetin hemen ardından Türk Kızılay Bingöl Şubesi tarafından mağdur 14 aileye gıda kolisi, temizlik seti ulaştırılmış, psikososyal destek ekiplerimizce gerekli sosyal hizmet müdahaleleri yapılarak zarar gören ailelerden sosyal ve ekonomik destek amaçlı başvurular alınmıştır.”

Vali ekinci, afet sonrası hasar tespit çalışmalarına bağlı olarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bakanlıklardan ödenek talebin bulunulduğunu aktardı.

Ödeneklerin hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştırılacağını belirten Ekinci, “En kısa sürede yaralar sarılacaktır. Dün olduğu gibi bugün de yarınlarda da en hızlı ve etkin şekilde siz kıymetli hemşerilerimizin yanında, emrinde ve hizmetinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.