DOLAR
32,5174
EURO
34,9344
ALTIN
2.435,08
BIST
9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Saymaz: “Bu organizasyonun merkezi Bingöl’dür”

Saymaz, “Bu organizasyonun merkezi Bingöl’dür”

Saymaz: “Bu organizasyonun merkezi Bingöl’dür”
17.04.2021 17:19 | Son Güncellenme: 17.04.2021 18:18
802
A+
A-

Halk TV Programın da konuşan gazeteci İsmail Saymaz, Belediyeler üzerinden gri pasaport alarak Avrupa’ya gönderilen kişilerin merkezi Bingöl görünüyor” dedi.

Umut Yertutan’nın yönettiği programda, gazeteciler İsmail saymaz, Deniz Zeyrek, İpek Özbey ve Hakan Çelenk’in katıldığı “Perdenin önü arkası” programında son günlerde belediyeler üzerinden insan kaçakçılığı gündeme geldi.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” projesi kapsamında Eylül 2020’de Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün aylardır ülkeye geri dönmedikleri ortaya çıkmış, Malatya Vali yardımcısı ve belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştı.

binguven-bal2

Saymaz, “Almanya’da yaşayan Bingöllü Ersin Kilit ve Servi eski belediye başkanı Ali Ayrancı ortaklığı bir organizasyona benziyor” dedi.

Bu organizasyonun sadece Malatya Elazığ değil, hergün yeni ilçe isimlerinin kendine geldiğini söyledi.

Haberin videosu için tıklayın…

GAZETECİ SEVİLAY YILMAN, ERSİN KİLİT İLE KONUŞTU

Sevilay Yılman’dan bomba yazı: İnsan kaçakçılığı skandalındaki kilit isim ile konuştum!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AKP’li Malatya Yeşilyurt Belediyesi’ndeki skandaldaki isimlerden Ersin Kilit ile konuşmasını köşesine taşıdı.

Malatya, Yeşilyurt Belediyesi tarafından “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” projesi kapsamında Eylül 2020’de Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün aylardır ülkeye geri dönmedikleri ortaya çıkmıştı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, skandaldaki isimlerden biri olan Ersin Kilit ile görüşmesini köşesine taşıdı. 

Yılman’ın yazısı şöyle:

https://www.gercekgundem.com/guncel/266958/sevilay-yilmandan-bomba-yazi-insan-kacakciligi-skandalindaki-kilit-isim-ile-konustum

Belediye eliyle insan kaçakçılığı skandalına yenileri eklendi!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, spor kulübüne bağlı gösterdiği 37 kişiyi ‘hizmet pasaportu’yla Almanya’ya götürme kararı aldı.

Yurtdışında değişik isimler adı altında kurulan ve Türkiye’deki dernekleri alet edip yurtdışına organize bir biçimde adam kaçıran şebekenin her gün yeni bir marifeti ortaya çıkıyor. Biri de Ceylanpınar’da yaşandı…

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Ceylanpınar Belediye Meclisi, Ceylanpınar Spor Kulübü derneği sporcusu, yakınları ve dernek  üyeleri olduğunu öne sürdüğü 37 kişi için hizmet pasaportu çıkarılmasını kararlaştırdı. “Spor Kardeşliktir” projesi kapsamında Türkgücü Münih takımının davetlisi olarak Almanya’ya götürülmesini uygun buldu. Götürülme gerekçesi olarak, “Sporcu gençler ile ailelerini sporla tanıştırmak, spor branşlarını onlara göstermek, sporla ilgili çalı

Yerel yönetimlere hizmet pasaportu verilmesi durduruldu!

AK Partili belediyelerin düzenlediği organizasyonlarla yurt dışına çıkıp geri gelmeyen kişilerin kullandıkları hizmet pasaportlarının dağıtılması durduruldu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni  bir düzenleme yapılıncaya kadar yerel yönetimlerce görevlendirilen kişilere verilen hizmet pasaportlarının dağıtılmayacağı duyuruldu.

Açıklamada, “Mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştur” denildi. 

Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin organizasyonu ile Almanya’ya giden 43 kişinin geri dönmemesi ile ortaya ve başka belediyelerde de benzerlerinin yaşandığı iddiaları üst üste ortaya atılan toplu iltica olayları muhalefetin tepkilerine neden olmuştu.

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.