DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Özüağ: “Kiğı’nın alt yapısını komple yenileyeceğiz”

Özüağ: “Kiğı’nın alt yapısını komple yenileyeceğiz”

Özüağ: “Kiğı’nın alt yapısını komple yenileyeceğiz”
18.04.2021 19:02
575
A+
A-

Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, sosyal medyada ‘ilçede kanalizasyon sularının arıtılmadan dereye akmasının hem insan hem de hayvan sağlığını tehdit ettiği’ yönündeki eleştirilere, “Kiğı’nın 50 yıl önce yapılan altyapısı her taraftan patlamış durumda. Seçim vaatlerimizin başında gelen projelerimizdendir, ilçemizin kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi projesi tamamlanmak üzeredir” dedi.

**

Sosyal medya üzerinden Yunus Gürbey tarafından paylaşılan , “Kanalizasyon suyu dereye akıyor, arıtılmadan dereye bırakılması insan ve hayvan sağlığını tehdit ediyor” açıklamasına karşı gazetemize konuşan Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, “İlçemizin 50 yıl önce yapılan alt yapısı, her taraftan patlamış durumdadır. Biz bunu seçimden önce tespitlerini yaptık ve seçim vaatlerimizin başında gelen projelerimizdendir, ilçemizin kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi projesi tamamlanmak üzeredir” ifadelerini kullandı.

binguven-bal2

“KANALİZASYON SUYU DEREYE AKIYOR”

Kiğı merkez mahallenin kanalizasyon akıntısının, ilçe merkezinin altındaki dereye arıtılmadan gitmesi, hem insan, hem de hayvanların sağlığını tehdit ettiğini belirten Yunus Gürbey, “Arıtma tesisinin bir an önce yapılması gerekir” dedi. Kiğı Güneyağıl Köyünde ikamet eden Yunus Gürbey, gazetemize yaptığı açıklamada, Kiğı merkez mahallelerinden dereye akan kanalizasyon suyunun arazi sulama suyuna karışarak başıboş gezen içme suyu olarak kullanıldığını söyledi.

Gürbey, “Kanalizasyon sularının arıtılmadan sulama suyu olan Kiğı çayına akıtılmasını yanlıştır. Bu çayın suyu, Sînig, Selenk (Yeşilyurt), Derindere mahallelerinde sulama suyu olarak kullanılıyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi inekler buram buram deterjan kokan sudan içiyor. Bu berrak suları kirletmeye hakkımız yok. Bu kirli suyu içen ineklerin sütünü içiyoruz, o hayvanın sağlığı içinde zararlı, insan sağlığı içinde tehlike arz etmektedir. İlçe belediyemizin bir an önce bir arıtma tesisi yapılmalıdır” diye konuştu.

“MEZBANEDEN SAKATAT VE ÇÖP DEREYE ATILIYOR”

Gürbey, “Kiğı Yayladere yolu çıkışında yıllardır köhne bir mezbahane bulunuyor. Burada kesilen hayvanların sakatatları, çöpleri hep bu dereye atılıyor, derenin kokusu yaz aylarında daha da yaygınlaşıyor. Tüm bu kan, irin pislik bu sulama suyuna karışıyor” dedi.

ÖZÜAĞ: “ALTYAPININ YENİLENECEĞİNİ DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTIK”

Özüağ: “Kiğı’nın alt yapısını komple yenileyeceğiz”

Yunus Gürbey’in sosyal medya paylaşımı ve gazetemize gönderdiği açıklamaya cevap veren Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, “Daha önce gazetede ve sosyal medya üzerinden duyurduk. İlçemizin 50 yıllık kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi projeleri hazırlanıyor, projeler tamamlandıktan sonra ihale edilecek. İller Bankasından SUKAP kapsamında yüzde elli hibe desteği şeklinde yapacağız” dedi.

Özüağ, “Göreve geleli iki yıl oldu, ilçe kaymakamımız ve kurumlarımızla beraber işbirliği içinde ilçemizin eksikliklerini, tespit etmiş ve çözüm bulmak için gereken her türlü hizmeti yapmaya çalışıyoruz” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.