DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Koçin: “Asılsız, kasıtlı ve çirkin bir iftira ile karşı karşıyayız”

Koçin: “Asılsız, kasıtlı ve çirkin bir iftira ile karşı karşıyayız”

Koçin: “Asılsız, kasıtlı ve çirkin bir iftira ile karşı karşıyayız”
21.04.2021 20:32 | Son Güncellenme: 21.04.2021 20:47
599
A+
A-

Son günlerde Türkiye gri pasaport gündemi ile ilgili Sancak belde belediyesinin adının karıştırılmasına karşı açıklama yapan Sancak Belediye başkanı Nusret Koçin, “Yapılan haber, taraflı, iftira içerikli, kasıtlı ve çirkin bir algı operasyonudur” dedi.

 Koçin, yaptığı açıklamada: “Son zamanlarda medyada, bir dernek tarafından hazırlanıp Malatya / Yeşilyurt Belediyesi iş birliğiyle yürütülen “Çevreye Duyarlı Bireyler” projesi kapsamında, hizmet damgalı gri pasaportla yurt dışına giden ve dönmeyenlere ilişkin “belediyeler eliyle insan kaçakçılığı girişimi” başlıklı haberler paylaşılmaktadır. Bu paylaşımların birinde Belediye Başkanı olarak bizzat benim adım ve fotoğrafım kullanılarak “Gri pasaport ile kaçakçılık girişiminin son adresi AKP’li Sancak Belediyesi oldu.” başlıklı Sancak Belediyesi’ne yönelik asılsız, iftira içerikli, kasıtlı ve çirkin bir habere yer verilmiştir.

Söz konusu haberde, Belediyemiz ve Bingöl Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği koordinasyonundaki STK’lar ile yapılan bir organizasyonla sözüm ona Belediyemizin görevlendirdiği iki kişinin de yer aldığı toplam 47 kişinin gri pasaportla yurt dışına gönderildiği ve Belediyemizin kaçakçılık girişimi içinde olduğu şeklinde kötü bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Gerçek şu ki haberde bahsi geçen STK’lar, Belediyemizle de irtibata geçip “Çevre İçin Eğitim-Eğitim İçin Çevre” isimli bir proje kapsamında işbirliği girişiminde bulunmuş ve Belediyemiz de başlangıçta bunun iyi niyetli bir proje olduğunu düşünerek olumlu yaklaşmıştır.

binguven-bal2

Ancak daha sonra habere konu derneğin yapmış olduğu başvuruya istinaden Belediyemiz ve Bingöl Valiliği tarafından yapılan araştırmalar neticesinde bu girişimin arkasında iyi niyetin olmadığı fark edilmiş ve Belediye başkanı olarak, olayın medyaya yansımasından yaklaşık bir buçuk yıl önce, 25.11. 2019 tarihinde Valilik Makamına verdiği dilekçe ile süreci durdurmuş ve bu kirli oyuna gelmedik…

GRİ PASAPORT İLE BİR SEYAHAT DÜZENLEMEDİK!

Nitekim Belediyemiz tarafından sözü edilen projeler kapsamında hiçbir şekilde ve hiçbir kimseye hizmet damgalı gri pasaport verilmediği gibi yurt dışına herhangi bir seyahat de düzenlenmemiştir. Belediye olarak bu basiretli davranışı, takdir edilmesi gereken bir durumda iken basında, bu kirli tezgâhın içindeymiş gibi gösterilmesini ve Belediye başkanı olarak fotoğrafımın iliştirilip haber yapılmasını art niyetli ve kasıtlı buluyorum. İş bu kapsamda ulusal medyada çıkan haberler, habercilik anlayışına aykırı bir şekilde verilmiştir. Bu nedenle toplumu aydınlatmak ve doğru bilgiyi sunmak yerine asılsız ve iftira içerikli bu tür haberlere itibar edilmemesini diliyor ve durumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.