DOLAR
32,3025
EURO
35,1356
ALTIN
2.243,68
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

Kiğı, Kaymakamını bırakmak istemiyor!

Kiğı, Kaymakamını bırakmak istemiyor!
23.08.2021 01:03 | Son Güncellenme: 23.08.2021 13:19
546
A+
A-

14 Temmuz 2020 tarihli kararnameyle Kiğı Kaymakamlığına atanan Enis Aslantatar, bir yılda, yıllardır yapılamayan hizmetlerin gelmesine vesile olmasıyla Kiğı halkının gönlünde adeta taht kurdu. Aslantatar’ın iki yılı dolmadan Ağrı Tutak İlçe Kaymakamlığı’na atanmasına karşı Kiğı ilçe ve köy muhtarları başta olmak üzere, tüm siyasi partiler ve ilçe STK’ları tarafından imza kampanyası başlatıldı. İlçe halkı Kaymakam Aslantatar’ı bırakmak istemiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri atama kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

SİYASİ PARTİLERDEN ATAMAYA TEPKİ: GÖREV SÜRESİ DOLMADAN ATAMASINA ÜZÜLDÜK

binguven-bal2

Atama kararı sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Kiğı İlçe Başkanı Coşkun Güven, “Böyle bir atama beklemiyorduk, çok üzüldük. İlçemize geldiği günden bu güne kadar insana verdiği değer ile ilçemizin her görüşten insanından kabul görmüştür. Bir yıl sürede ilçemizde yıllardır bekleyen sorunlarına dokunmuş ve tarihi çalışmalara imza atmayı başarmıştır. Sürekli halkın içinde ve devletin şefkatli gözü, eli olmuştur. Kaymakamımız çok başarılıdır, gideceği her yerde başarılı olacağını biliyoruz ama iki yıllık görev süresi bitmeden atama kararını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Bir Kaymakam ilk geldiği yıl ilçeyi tanır, ikinci yıl bir şeyler yapar. Enis Aslantatar Kaymakamımız, çok kısa sürede sanki buranın evladı gibi ilçeye bağlı tüm köyleri gezmiş ve sorunları listeleyerek çözüm üretmiştir. Böyle bir yönetici kolay yetişmez ve her ilçeye nasip olmaz, ilçemiz adına üzülüyoruz. Kaymakamımızın Kiğı’da daha yapacak çok hizmeti vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız; en az bir yıl daha ilçemizde kalmasını talep ve rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ATAMAYI DOĞRU GÖRMÜYORUZ’

DEVA Partisi Kiğı İlçe başkanı Ekrem Teciman da Kaymakam Aslantatar’ın atanmasını doğru bulmadığını söyledi. Teciman şöyle konuştu: “Kiğı ilçemiz tarihi bir konumdadır, nüfusu bazı ilçelere göre az olsa da konumu ile önemli bir noktadadır. İlçemiz, yıllardır kangrene dönüşen alt yapısı ve üst yapısıyla geride bırakılmıştır. İlçemize her iki yılda atanan kaymakamlar oluyor. Çok kaymakam gördük ama Enis Aslantatar, deyim yerinde ise elini taşın altına koyarak gece gündüz hizmet etmeye çalıştı. Kiğı Bilice yolumuzun asfaltlanması başta olmak üzere her köye dokunmaya, hizmet götürmeye koşturmuştur. Daha ilk yılını doldurduğu bu günlerde atanması; siyasi bir tercih olmuştur. Belediye başkanları 5 yıl görev alırlar, milletvekilleri 5 yıl görev yaparlar ama Kaymakam ve Valiler iki yıl gibi kısa sürede hizmet üretmeleri sistemsel olarak doğru değildir. Hele iki yılını doldurmadan atanması, hiç doğru görmüyoruz” diye konuştu.

İlçe esnafı da imza kampanyasına tam destek verdi.

İLÇE ESNAFI DA TEPKİLİ

Kiğı ilçe esnafı da Kaymakam Aslantatar’ın atamasına tepkili. Esnaftan Atilla Parkın, Erkan Abay ve Zülfü İrten atanmayı doğru bulmadıklarını dile getirdi. İlçenin birçok sorununa kısa zamanda çözüm üreten Kaymakam Enis Aslantatar’ın bir yıl görev süresi varken atanmasına şaşırdıklarını dile getirdiler.

‘KİSİAD YÖNETİMİ OLARAK ŞOK OLMUŞ DURUMDAYIZ’

İstanbul’da dernek faaliyetlerini sürdüren Kiğı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Mehmet Ali Dağıstan ise atamaya ilişkin, “Kaymakamlar kararnamesiyle ilgili ilk anda gelen bilgilerin yanlış olabileceğini düşündük ama maalesef gerçek çıktığını teyit ettik. İlçemiz, yıllar sonra genç çalışkan, halkın diliyle, gözüyle bakan bir yönetici görmenin mutluluğunu yaşıyordu. Bir yıl içinde yaptığı ve yapacaklarını gören bizler, hayal kırıklığı içindeyiz. STK olarak ulaşabileceğimiz her yere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu kararname, ilçe halkını hayal kırıklığına uğratmıştır. Başta sayın milletvekillilerimizden kararnameyi gözden geçirilmesi için gerekeni yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İLÇE MUHTARALARINDAN BAKAN SOYLU’YA DİLEKÇE

Kiğı ilçesinde mevcut olan 28 muhtar, kendi aralarında bir araya gelerek atanmanın durdurulması için imza kampanyası başlattı. Gazetemize mülki amirler ataması ile ilgili görüşünü açıklayan Yenişehir Mahallesi Muhtarı Bülent Kurumlu ve Duranlar Köyü Muhtarı İrfan Soydemir, Pazar günü muhtarlar olarak bir araya gelerek yapılan kararname ile ilgili aldıkları karar neticesinde hazırladıkları dilekçeyi paylaştılar.

İşte muhtarların dilekçesi:…

SAYIN CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ, öncelikle Kiğı Kaymakamlığına atadığınız Enis ASLANTAR için teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ederiz.

2020 Yılı Kararnamesi ile İlçemize atadığınız Kaymakam Enis ASLANTATAR bir yıl içerisinde, ilçemizde çözülemeyen 100 yıllık sorunların çoğuna çözüm olmuştur. Köylerde var olan problemlerin çoğunu yerinde gözlemleyerek çözüm noktasında elini taşın altına koymuştur. İlçe merkezinde Belediye Başkanımızla hayata geçirilecek olan Spor Tesisleri ile 70 Kişinin istihdam edileceği Tekstil Binası projesi kabul görmüştür.

Bundan sonraki süreçlerde ilçenin kalkınması için çok ciddi bir şekilde yol gösterici olmuştur. Ayrıca geleceğimizin teminatı olan Kiğılı çocuklarımızın okuması vatanına, milletine faydalı birer birey olabilmesi adına samimi yönetim anlayışı içerisinde rehber olmuştur. Görev yaptığı süre içerisinde, devletimizin kendisine vermiş olduğu görev, yetki ve sorumluluğunu, yasalara ve mevzuatlara uygun bir şekilde ilçe halkının ortak beklentileri ve yararı doğrultusunda kullanmıştır. İlçede güvenlik, eğitim, tarım, sağlık, kültür, spor ve sosyal hizmetler olmak üzere pek çok alanda çalışma ve faaliyetler içerisinde bulunmuştur. Mesai mefhumu gözetmeksizin bütün bilgi, birikimini ilçemizin faydası ve beklentileri için harcamıştır. Kaymakamımız görevi esnasında hep insanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile hareket etmiştir. Bu doğrultuda daima milleti ön plana çıkarıp, insani değerlere önem vermiştir. İnsanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı içerisinde olduğu gibi ‘Millet olmazsa Devlet olmaz, Devlet milleti için vardır’ düsturuyla çalıştığına şahidiz. Devletimizin olmazsa olmaz değer ve ilkeleri çerçevesinde iki günü bir olan ziyandadır inancıyla hizmet etmiştir. Atılan her bir adıma karşılık vermeye, uzatılan her eli tutmuştur.  İlçe halkına devletimizin engin şefkatini gösterip yetimi, öksüzü, fakiri, garibanı korumuştur. İlçede birleştirici ve bütünleştirici olmuştur. Kaymakamımız sevgi ve saygı içerisinde hareket ederek vatandaşlarımıza Devletin kapısını sonuna kadar açık etmiştir. Makamların gelip geçici olduğunu, makamları değerli kılanın o makamı işgal edenin kendi kişilikleri ile ilintili olduğu bilinci ile hareket etmiştir. Sayın Kaymakamımızın kısa süre içerisinde halkımızın gönlünü kazanmış olup, ilçede daha yapacakları ve devlet vatandaş kaynaşması için ilçe halkı, köy/mahalle muhtarları olarak ilçedeki görevine devam etmesi için ilçe sakinleri olarak devletimizden ve Sayın CUMHURBAŞKANIMIZDAN arzumuzdur.

Kaymakamımızın ilçedeki görevine devam etmesi ile ilgili beklentilerimizin karşılanmasını istirham eder, teşekkürlerimizi sunar, gereğini arz ve talep ederiz.”

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.