DOLAR
32,4875
EURO
34,8059
ALTIN
2.475,51
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kiğı Gençlik Spor ne iş yapıyor?

Kiğı Gençlik Spor (Ne) yapıyor?

Kiğı Gençlik Spor ne iş yapıyor?
05.07.2021 00:03 | Son Güncellenme: 05.07.2021 01:05
707
A+
A-

Okullar düzeyinde yapılan etkinlikler haricinde hiçbir sosyal faaliyetin olmadığı Kiğı İlçesinde, İş insanı Abdullah Kiğılı tarafından yapılıp Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen Halı saha da kullanılamaz hale geldi. İlginç olan ise neredeyse 1 yıldır halı sahanın içine dolan hafriyatın kaldırılmaması. Tavanları çöken, duvarları dökülen tesise sahip çıkan da yok! Üstelik ilçede Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de bulunuyor.

‘Kuzey’ diye nitelendirilip her defasında sahipsizlikten yakınan Kiğı İlçesi, bu tabiri iliklerine kadar yaşıyor. Sosyal faaliyetlerin olmadığı, sportif aktivitelerin yok denecek düzeyde olduğu ilçenin kapalı spor salonunun haricindeki tek sportif alanı olan Halı saha da harabeye döndü.

2009’da İş İnsanı Abdullah Kiğılı tarafından yapılıp Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen Halı sahada tavanlar çöktü, duvarlar yıkıldı, çevresindeki inşaatların hafriyatları da saha içerisine kadar döküldü ancak aradan geçen zaman rağmen ne bir tadilat yapıldı, ne de hafriyatlar temizlendi!

binguven-bal2

Ortaya çıkan manzaraya isyan eden Kiğılılar, ilçenin tek sportif tesisi olan halı sahanın acilen onarılması, eksiklerinin giderilmesi ve var olan kaynaklara sahip çıkılması çağrısında bulundular.

İş insanına yapılan ricalar neticesinde inşa edilen tesise sahip çıkılmamasını sorumsuzluk ve vurdumduymazlık olarak niteleyen ilçe halkı, kamunun ne işle meşgul olduğunu sordu!

Akdoğan ne bakım yapan var, ne de sahip çıkan!

Yapılan yatırımların bu yüzden yok olduğunu ve yenisinin de yapılmadığını aktaran ilçe sakinlerinden Göktuğ Akdoğan,  “Onca masraf sonrasında ilçeye kazandırılan tesis, maalesef ilgisizlik yüzünden harabeye döndü. Her yeri dökülüyor. Ne bakım yapan var, ne de sahip çıkan! Bir yıldır saha içerisine kadar dökülen hafriyatı dahi kaldırma tenezzülünde bulunulmadı! Gençlik ve Spor İl Müdürü veya İlçe Müdürü ne iş yapıyor?

 Hiç mi görmediler bunu? Bu hafriyatı kaldırmak için daha ne kadar zaman geçmesi lazım? İlçemiz sahipsiz dediğimizde siyasiler ‘biz buradayız’ diyorlar ama görünen tablo, hiç de böyle değil! Artık ilçemize üvey evlat muamelesi yapılmamalı, yeni yatırımlar gerçekleştirilmeli, yapılan yatırımlara da bürokrasi sahip çıkmalı! Ortay çıkan tablo sorumsuzluktur, yöneticilerimizin bu konuda gerekli adımı atmasını bekliyor, ilçemize de sahip çıkmalarını diliyoruz” beyanında bulundular.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.