DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

KİĞI-BİLİCE YOLU, SICAK ASFALT YAPILACAK!…

KİĞI-BİLİCE YOLU, SICAK ASFALT YAPILACAK!…

KİĞI-BİLİCE YOLU, SICAK ASFALT YAPILACAK!…
21.03.2021 18:43
558
A+
A-

KİĞI-BİLİCE YOLU, SICAK ASFALT YAPILACAK!…

Yıllardır yol mağduriyetini dile getirdiğimiz Kiğı, Kadıköy, Eşme, Dallıca, Ağaçöven, Yazgünü, Açıkgüney, Sabırtaşı ve Bilice gurup yolu için 25 milyon ödenek ayrıldığı ve ihale aşamasına geldiği belirtildi.

2017 yılında güvenlik yolu kapsamında 2. Sırada olan yol, 2018 yılında ödeneği çıkmış ancak başka bölgede kullanılmıştı. İstanbul’da faaliyet yürüten Kiğı ilçe derneklerinin de imza kampanyasından sonra yol durumunu Meclise taşıyan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir’in açıklaması, tartışmalara neden olmuştu.

ÜÇGÜL: YOL İÇİN ÖDENEK HAZIR

binguven-bal2

Yol ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bilgi paylaşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, “Kiğı-Bilice grup yolu (36 km) sıcak asfalt olacak şekilde 25 milyon TL ödenekle programa alınmıştır, dedi.

Üçgül, ödeneğin ilimize aktarılmasına vesile olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz, Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek’e teşekkür ederiz” dedi.

AYDEMİR ÖNERGE VERMİŞTİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Kiğı-Bilice yolu ile ilgili meclise soru önergesi vermişti.

Ekim ayında meclise soru önergesi vererek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Aydemir, Kiğı-Bilici yolu için 2017 yılında verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Aydemir, “Bingöl ili Kiğı ilçesine bağlı Kiğı-Bilice grup köy yolunun alt yapısının tamamlanarak asfaltlanması büyük önem arz etmektedir. 9 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir. Bu köylerde Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadıkları bilinmektedir. Daha önce dile getirdiğimiz Bingöl-Karer Bölgesinin yaşadığı benzer sorunların, hizmet alma konusundaki ikircikli tutumu Kiğı-Bilice grup yolunda da görülmektedir. 2017 yılında bahse konu yollar ile ilgili planlama yapılmış gündem oluşturulmuş maalesef ki bu yollar için ayrılan bütçe başka bir ilçede kullanılmıştır. Bu durum bölgede bulunan 9 köy ve yurttaşlarını derinden üzmüştür. 2017 yılında dönemin Kiğı Kaymakamı tarafından bölge halkına müjde olarak duyurulan ve 41 kilometrelik Kiğı-Bilice yolunun Bakanlık kapsamında, Sırmaçek, Çanakçı, Nacaklı, Alagöz köylerinin grup yollarının ise İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanacağı bildirilmişti. Fakat verilen müjde ve sözler yine sözde kalmış hiçbir şekilde bir çalışma yapılmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

İlçeler arasındaki yollarda da iyileştirme çalışmaları yapılması gerektiğini belirten Aydemir, “Ayrıca; Kiğı-Bingöl, Kiğı-Adaklı, Kiğı-Karakoçan mevcut yollarının iyileştirilmesi, uzun yıllardır kapalı olan Kiğı-Yedisu yolunun tamamlanarak ulaşıma açılması elzemdir. Özellikle Karakoçan yolu üzerinde Peri Vadisi, Özlüce Barajı kıyısından geçilen bölgelerde, güvenlik bariyeri olmadığından kazaların yaşandığı ve bu kazalar neticesinde can kayıplarının yaşandığı bilinmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

KARER KÖY YOLLARI İÇİN 4 MİLYON ÖDENEK AYRILDI

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Karer bölgesinde bulunan 9 köyün yolları için 4 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün, Bingöl’de Alevi köylerinin hizmet almadığı yönündeki sözleri üzerine TBMM’de başlayan tartışmalara AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek de katıldı.

Mecliste söz alan Berdibek, tartışmaya konu olan köy yollarının 2021 yılında yapılacağını söyledi.

Mezhepçi yaklaşımın kendilerini üzdüğünü belirten Berdibek, “dün burada bir muhalefet partisi milletvekilinin seçim bölgem olan Bingöl’le ilgili söylemiş olduğu bazı sözler hakikaten bizi incitmiştir. Alevi canların yaşadığı bölge noktasında hizmetin gitmediğini söylemişlerdir ancak bizim yapmış olduğumuz araştırmada… O bölgedeki canlarla ilgili diyaloğumuz takdire şayandır, bunu da herkes biliyor. Yıllardan beridir o kardeşlik duygularımızın pekiştiği bir ortamda, birlik, beraberlik ve hoşgörünün yaşandığı ortamda 1 milletvekilimizin kalkıp da mezhepçi bir yaklaşım göstermesi bizi son derece üzmüştür. Bahsettiği köyler aslında Muş güzergâhında değil, Adaklı civarında olan köylerimizdir. Bu köylerimiz Alevi vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir bölgedir. 16 kilometresi asfalt, 17 kilometresi stabilizedir. 17 kilometresine önümüzdeki yıl 4 milyon TL’lik bir yatırım yapılacak” dedi.

KİĞI BİLİCE YOLU İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERLERİN LİNKLERİ

https://www.bingolhaberci.com/haber/guncel_1/-kigi-bilice-gurup-yolu-bu-yil-yapilacak/5010.html

https://www.bingolhaberci.com/haber/bingol/kigi-bilice-yolu-programa-alindi/6316.html

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.