DOLAR
32,4643
EURO
34,8518
ALTIN
2.480,15
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kavşağın şehir dışına yapılmasına tepki, yüzlerce imza toplandı

Kavşağın şehir dışına yapılmasına tepki, yüzlerce imza toplandı

Kavşağın şehir dışına yapılmasına tepki, yüzlerce imza toplandı
20.03.2021 23:34
553
A+
A-

Kavşağın şehir dışına yapılmasına tepki, yüzlerce imza toplandı

Solhan ilçesinde kilometrelerce devam eden refüjün ardından yapılan tek kavşak nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, farklı noktalarda refüjün kaldırılarak kontrollü veya kontrolsüz kavşakların da yapılmasını istedi. Mahalle halkı kavşağın düzeltilmesi için imza kampanyası başlattı.

Solhan ilçesinden geçen, Bingöl-Muş karayolu güzergahında yapılan yol düzenlenmesi kapsamında, yerleşim yerinden iptal edilip 5 kilometre uzakta yapılan kavşak nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, mahalleye giriş yapmak için kilometrelerce yol gittiklerini ifade etti.

Solhan Merkez Boglan Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, kavşağın yerleşim yerine yakın bir yere alınmasını istedi.

binguven-bal2

Kavşak nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Eyüp Balkaya, mahalleye giden eski giriş yolunun refüjle kapatıldığını anlattı.

“Hizmet eziyete dönüşmüş”

Balkaya, “Evet, burada hizmet yapılmış ama bu hizmet şu anda bizim için bir eziyete dönüşmüş durumda. Gönül isterdi ki mahalle sakinleri olarak evlerimize daha rahat ve eziyetsiz bir şekilde ulaşalım. Allah korusun bir yangın olması durumunda itfaiye yangına anında müdahale edemeyebilir. Acil bir hastalık durumunda hastaya geç müdahale edilebilir. Mahalle sakinleri olarak ciddi anlamda tepkiliyiz. Yetkililerden bunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” dedi.

“İlçe merkezinde olan mahalleye giriş yapmak için kilometrelerce yol gidiyoruz”

Yerleşim yerinde kilometrelerce uzakta yapılan kavşağın, kış ve yaz aylarında mahallenin ulaşımı için bir sorun teşkil edeceğine dikkati çeken Balkaya,  “Mahalle olarak merkezdeyiz ama yeni kavşak nedeniyle kilometrelerce mahalleden uzaklaştıktan sonra tekrar geri gelip, mahalleye giriş yapabilmek bir eziyetten başka bir şey değildir. Bu, vahim bir durumdur. Yeni kavşağın yapıldığı yerde bir yerleşim yeri de yok. Kavşak dağ başında yapılmış mahalleye de faydası yoktur.  Yeniden mahallemize yakın bir yerde kavşağın yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz.  Mahallenin ulaşımı konusunda bir yardım istiyoruz.” diye konuştu.

“Karayolları iş yerimize bir geçiş vermezse bu istasyonu kapatmak zorunda kalacağım”

Boğlan Mahallesi’nde yakıt istasyonu olan Mehmet Yardımcı da “5 yıldır bu işletmeyi açtım. 3 milyon TL’ye yakın bir masrafım oldu.  Bu İşletmeyi açarken şu ana kadar günlük ortalama 150 araç girişi oluyordu. Karayolları, yerleşim yerinin olmadığı bir yerde kavşak yapmış ve iş yerime yakıt için gelmek isteyen araçların girişi kapatıldığı için yakıt almaya gelmiyorlar. Karayollarının yol düzenlemesi nedeniyle şu an işimiz yüzde 80 düştü.  Eğer karayolları iş yerimize bir geçiş vermezse bu istasyonu kapatmak zorunda kalacağım.” dedi.

“Mahalle olarak, işletmeci olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Merkez Boğlan Mahallesi’ne ve kendi işletmesine gelmek isteyen araçlı vatandaşların 5 kilometre yol kat etmeleri gerektiğini dile getiren Yardımcı,  “Bir vatandaşın, aracıyla mahalleye ve yakıt istasyonuna gelmesi için 5 kilometre bir yol kat etmek zorunda kalıyor. Şu an mahalleye gitmek isteyen bir vatandaştan taksi eskisinden yüzde 100 fazla bir ücret istiyor. Mahalle çarşı merkezinde vatandaş araçla mahalleye gitmek için 5 kilometre bir yol kat edip gelmek zorunda kalıyor. Yeni yapılan kavşağın olduğu mevkide yerleşim yeri olmadığı halde karayolu yerleşim yeri geçişi kavşağı yapmıştır ve orta refüjü yapmıştır. Orta refüj ve yeni kavşağın bizlere bayağı bir zararı vardır bu şekil hiç kimseyle bir faydası yoktur. Şu an mahalle olarak, işletme olarak mağduruz. Bunun giderilmesini istiyoruz.  Ben burada büyük bir yatırım yaptım.  Bu şekil giderse zarar edeceğim. Yetkililerden bu konuda yardım talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.