DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Karlıova Yüksekokul İstiyor!

Karlıova Yüksekokul İstiyor!

Karlıova Yüksekokul İstiyor!
20.03.2021 23:09
649
A+
A-

KARLIOVA YÜKSEKOKUL İSTİYOR

Karlıova ilçesindeki siyasi parti temsilcileri, STK lar ve vatandaşlar tek ses olup ilçeye yüksekokul kurulması için kampanya başlattılar.

1936 yılında Bingöl iline ilçe olan 82 yıllık 12229 nüfuslu Karlıova ilçemizde yıllardır çeşitli engeller bahane edilerek bir türlü kurulamayan Yüksekokul için ilçede üç siyasi parti ve STK lar ile birlikte vatandaşlar seslerini yükseltmeye başladı. Bugüne kadar nüfus yetersizliği bahane edilerek bir türlü kurulamayan yüksekokul için Nüfusun 12 bine ulaşmasıyla bu engelinde kalktığını ifade ettiler. Ülkemizde ve bölgemizde Karlıova’dan daha küçük ilçelere bile kurulan Yüksek okul için birçok örnekler var olmasına rağmen yinede nüfus yetersizliği bahane edilmişti. Hemen yanı başımızdaki 9800 nüfuslu Varto ilçesine geçtiğimiz aylarda Muş Alparslan üniversitesi yüksek okul kurulacağı müjdesini verirken, yine Tunceli’ye bağlı 6200 nüfuslu Pertek ilçesine Sakine Genç Meslek Okulu kurulmuş ve yine Tunceli’ye bağlı 2975 nüfuslu Çemişgezek ilçesine 2012 yılında yüksek okulun kurulduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bölgemizde verdiğimiz bu örnekler gibi ülkemizde de bu ilçeler gibi nüfusu düşük onlarca ilçede yüksek okullar kurulmuştur.  Verilen bu örnekler dışında ilçemizde son iki yıldır kalabalıklaşan nüfusumuzla birlikte geçmişte bahane edilen nüfus yetersizliği engeli de kalktı. İlçedeki kültürel ve ekonomik gelişmeyi yükseltecek yüksek okul’un kurulması için Belediye Başkanı Veysi Bingöl ve ilçedeki siyasi partilerden Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl, CHP İlçe Başkanı Sıdık Bingöl ile HDP İlçe eş Başkanı Yakup Baran açıklama yaptılar. Ayrıca yine Karlıova’da faaliyet gösteren birçok STK ise ilçeye yüksek okul’un kurulması için açıklama yaptılar. Gazetemiz öncülüğünde İlçeye bağlı 47 köy muhtarı ve ilçe merkezindeki 6 mahalle muhtarının imzalarının bulunduğu dilekçe ise önümüzdeki günlerde Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne ve milli eğitim bakanlığına teslim edilecektir.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl; “ilçede yüksek okulun açılmasına hiçbir engel yoktur”

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ilçede kurulacak olan meslek yüksekokulunun ilçeye değer katacağını ifade ederek, bu konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi. Başkan Bingöl, Karlıova’dan çok daha küçük ilçelerde meslek yüksekokullarının bulunduğunu ifade ederek, ilçenin bunu hak ettiğini kaydetti. Bingöl, yaptığı değerlendirmede, “Karlıova’da belediye başkanlığı görevimize geldiğimiz ilk günden buyana bir yüksek okulun ilçemize gelmesini istiyoruz. Karlıova ilçemiz gerek nüfus olarak gerekse coğrafi konumu itibari ile önem arz ediyor” dedi.

binguven-bal2

Bingöl Yüksek okul için, şunları söyledi:

“İlçemizin geleceğine olan bir yatırım olarak gördüğümüz yüksekokul açılması yönündeki çabalarımız oluyor. İlçemizdeki özellikle üniversite eğitimi noktasında ciddi eksikliğimiz var. Burada lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, mecburen ilçe dışında eğitim görüyor. Çoğu öğrenci de yeterli imkânı olmadığı için eğitimini yarım bırakmak zorunda kalıyor ve liseden sonra üniversite eğitimi alamıyor. İlçemize yüksekokul açıldığı takdirde bu olumsuzluk giderilecek, bölge insanının eğitim seviyesi yükselecek, hem de gençlerimiz alacakları eğitimle iş imkânı noktasında hissedilir bir rahatlığa kavuşacaklar” dedi.

Ak Parti Karlıova İlçe Başkanı İlyas Bingöl; Girişimlerimiz Devam Ediyor.

Karlıova ilçemize yüksek okul istiyoruz diyen Ak Parti Karlıova ilçe Başkanı İlyas Bingöl bu konuyu gerek Ankara’da gerekse ilimizde büyük bir gayretle yürütmekte olduklarını söyleyerek, özellikle bu konu hakkında Genel Başkan yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın büyük destekleri olduğunu ifade etti. Yüksek okul taleplerinin önünde hiçbir engel olmadığını ilçenin yüksek okul için hazır olduğunu sözlerine ekleyen Bingöl, özellikle Gençlerinin kahve köşelerinde ve kötü alışkanlıklardan dolayı mağdur olmalarını istemediklerini dile getirdi. Bingöl açıklamasının devamında şunları söyledi.  “Söz konusu meslek yüksekokullarının ilçelere birçok katkısı olacak. Elbette ki ekonomik anlamda katkıları olacak, çünkü buralara atanacak müdür, müdür yardımcıları, akademik personel, idari personelle birlikte buralarda önemli bir personel istihdamı söz konusu olacak. Aynı şekilde buraya gelecek öğrencilerle şehrin, ilçenin ekonomisine bir katkı sağlanacak, çünkü burada bölümler açıldıkça öğrenci sayısının artması da söz konusu olacak. Ama benim açımdan en önemli kazanım bölge gençlerine sahip çıkılmasıdır, bölgenin gençlerinin boş hevesler uğrunda, gel geç hevesler uğurunda ömürlerini tüketmelerini istemiyoruz. Bölge gençlerinin kahve köşelerinde, batı illerinde ailelerinden ayrı olarak çalışmalarını ve işsiz kaldıkça elde edilen kötü alışkanlıkları biz istemiyoruz. Gençlerin akademik ortamlarda, entelektüel ortamlarda, bilimin ışığında geleceklerine güven duyarak, istikballerini belki de kendi emekleri ile kendi özel gayretleri ile oluşturacakları ortamlarda onları kazanmak istiyoruz. Biz bunun daha büyük bir kazanç olduğunu ilçemiz için düşünüyorum” diye konuştu.  Bingöl Yüksek okulun kurulması için bütün kriterlerin yerine getirildiğini sözlerine ekleyerek “İlçede yurt sorunumuz yoktur. İş sahasına uyumlu bölümler açılması gerekmektedir” dedi.

CHP İlçe Başkanı Sıdık Bingöl; Yüksek okul talebimiz haklı bir taleptir

Karlıova CHP İlçe Başkanı Sıdık Bingöl Yüksek okul talebimiz haklı bir taleptir. Bingöl yaptığı açıklamada Karlıova ilçesinin Yüksek okul için her yönüyle müsait bir ilçe olduğunu ifade ederek ilçede yüksek okula ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Karlıova ilçesinin Bingöl ilinin üçüncü büyük ilçesi olması nedeniyle diğer iki ilçede olan yüksek okulların Karlıova’da da bulunması gerektiğinin altını çizen Bingöl; “ ilçemizde yüksek okulun yapılması gecikmiştir. İlçemizde yüksek okula duyulan ihtiyacın her şekli ile gün yüzüne çıktığı açıkça görülmektedir. Çevremizde bulunan birçok ilçede bulunan yüksek okulun burada da yapılmaması büyük bir eksikliktir. Buradan Bingöl Üniversitesi Dekanına seslenmek istiyorum, Karlıova’da yüksek okul zamanı gelmiş hatta gecikmiştir. Yurtlarımızla, eğitim alanlarımızla ilçe olarak yüksek okul için hazırız lütfen sesimizi duyun” dedi.

HDP Karlıova İlçe Eş Başkanı Yakup Baran; İlçemizin Gelişmesi Yönünden Yüksek Okul Bir İhtiyaçtır

HDP Karlıova İlçe Eş Başkanı Yakup Baran Yüksek okul ilçemizin gelişmesi yönünde bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Baran yaptığı açıklamada üniversiteler ve yüksek okullar bir bölgenin gelişimi yönündeki güçlerden olduğunu söyledi. Yakup Baran açıklamasının devamında şunları söyledi. “İlçe olarak gerek kültürel gerekse ekonomik olarak gelişemiyoruz. Bunların en büyük nedenlerinden olan yüksek okula ihtiyaç her geçen gün kendini belli ettirmektedir. Özellikle yüksek okulun ilçeye gelmesi kültürel olarak büyük bir ihtiyaçtır. Ülkenin birçok yerinden farklı kültürden gençlerin ilçemizde bulunması kültür kucaklaşmasına neden olacaktır. Karlıova ilçemiz yüksek okul için hazır olduğunu her koşulda kendini göstermektedir. Karlıova artık ötekileşmemeli bu konuda Bingöl üniversitesinin gerekli adımları atacağından şüphemiz yoktur” dedi.

EĞİTİM BİRSEN Karlıova Şubesi Başkanı Abdullah Sevim; Yüksek Okulun Olmaması Büyük Bir Eksikliktir.

Eğitim Bir Sen Karlıova temsilcisi Abdullah sevim İlçeye yüksek okulun kurulmamasının büyük eksik olarak gördüğünü söyleyerek, “Bir Eğitimci olarak bir ilçede Meslek Yüksekokulu kurulması, olmazsa olmaz ihtiyaçlardandır. Bir ilçenin kalkınması, bilimsel anlamda üretkenliğin artması, eğitim noktasında kaliteli bir ekibin ilçe eğitimcileri için önemi, gerçekten oldukça büyük. Gençlerimize örneklik teşkil edecek üniversite neslinin ilçedeki konumu ve durumu ilçemizde, okumaya teşviki artıracak, daha üretken bir ilçe olmayı sağlayacaktır. Eğitim Bir Sen olarak ilgili yönetici ve yetkililerimizden, ilçe halkına ve gençlerimize müjdeli bir haberin verilmesini, kısacası Karlıova Meslek Yüksekokulunun kurulmasını, bir an önce bekliyoruz” dedi.

Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bingöl; Yüksek Okul İçin Sesimizi Duyun.

Karlıova Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bingöl Yüksek Okul’un ilçemize açılması için bütün ilçe halkı olarak sesimizi duyurmak istiyoruz dedi. Ali Bingöl yaptığı açıklamada yüksek okulun önemine dikkat çekerek şunları söyledi “Karlıova halkının haklı ve medeni talebini gür bir şekilde dile getirip, Karlıova’mızın tıkanmış, Can damarını açmak, yüksek okul isteyen tüm duyarlı Karlıovalı hemşerilerimizin yapılan bu çalışmalara destek olup her platformda bu haklı isteğimizi en gür şekilde dile getirmeliyiz. İlçemizin geri kalmış ekonomik ve yatırım alanındaki kimliği Yüksek Okul ile canlansın. Karlıova’nın eğitim alanında gösterdiği başarılarının devamını sağlamak için çalışalım, Gelin bir olalım bu hamleyi İşadamlarımızla, Bürokratlarımızla, meslek kuruluşları, basın yayın kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile birlikte ortak bir çalışma yaparak hedefimize ulaşalım” dedi.

Karlıova Eğitim Ve Kültür Derneği Başkanı Haluk Değirmenci; Yüksek Okul İlçemizin Gelişmesini Sağlayacaktır.

Karlıova Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Haluk Değirmenci ilçemize yüksek okulun açılması ilçenin her konuda gelişimini sağlayacaktır dedi. Değirmenci yaptığı açıklamada “Karlıova’nın gelişmesi için yüksek okulun biran önce kurulması gerekmektedir. Yüksek okullar ilçeye her alanda gelişime katkısı olacaktır. Yüksek okulun ilçenin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacaktır.  İlçemizin ekonomik, sosyal ve eğitim alanında bir sıçrama yaşayabilmesi için yüksek okul gibi çok önemli bir kurumun ilçemizde açılmasını yetkililerden bekliyoruz. Bu konuda tüm ilçe halkı olarak kenetlenip ilçemizde yüksek okulun açılması için tek vücut olarak sesimizi yükselteceğiz” dedi.

KARDER Başkanı Murat Demir; İlçemizde Yüksek Okulun Olmaması gelişmemize Vurulan Bir Zincirdir.

KARDER temsilcisi Murat Demir İlçemizde Yüksek okulun olmaması gelişmemize vurulan bir zincir olduğunu ifade ederek Yüksek okul’un biran önce ilçemize açılması gerektiğine vurgu yaptı. Demir Bingöl ilçeleri arasında gelişmişlik endeksi yönünden gerilerde olduğunu bildiklerini söyleyerek, yüksek okulun olamayışı bu gelişmeyi önemli bir şekilde engellemektedir dedi. Demir açıklamasının devamında şunları söyledi. “ İlçemiz, gerek ulaşım gerekse sosyal ve iktisadi yönden son 10 yılda son derece hızlı bir ivme kat etmiştir. Bölgemizde bizim ölçeğimizdeki birçok ilçede üniversite ve yüksek okulu bulunmasına rağmen bu konu ilçemizde kamuoyunda gündeme bile gelmemektedir. Karlıova ilçemizin bu eksikliğinin ilimiz siyasileri ve idarecileri tarafından bir an önce gündeme alınıp artık somut adımları atma vaktinin geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Karlıova Şehit ve Gazi Aileleri dernek Başkanı Tanju Bingöl; ilçemizde eksik olan yüksek okul için bütün Karlıovalı hemşerilerimizle beraber sesimizi yükseltmemiz gerekiyor.

Karlıova Şehit ve Gazi Aileleri dernek Başkanı Tanju Bingöl ilçemizde eksik olan yüksek okul için bütün Karlıovalı hemşerilerimizle beraber sesimizi yükseltmek gerekliliğine vurgu yaptı. Tanju Bingöl yaptığı açıklamada “”Esnaflarımız kendi ekseni etrafında hep zararla ve işsizlikle dönmektedir. İlçe halkı kan ağlıyor, ilçemiz her geçen gün nüfus kaybediyor. Bu bir gerçek ve bunu engellemek için de hiç bir gelişme sağlanmıyor. İlçemizin gelişmesini sağlayacak, aynı zamanda ilçemizin eğitim seviyesini yükseltecek olan bir meslek yüksekokuluna ihtiyacımız var. Nasıl ki bir bireyin okuma hakkı temel bir haksa, Karlıovalılar olarak bizlerin de yüksekokul istememiz o kadar haklı bir hak ve taleptir. Bugün, birden fazla yüksekokulun olması gereken Karlıova’da, Sudan bahanelerle konuyu geçiştirmenin zamanı değildir. Tüm ilçe halkı ve özellikle akademisyen hemşerilerimizin meseleye sahiplenmesi, her platformda konuyu gündeme getirerek, çaba harcaması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Türk Yerel Hizmet Sen Karlıova Şube Başkanı Metin Bingöl; Yüksek Okul İçin YÖK Sesimizi Duysun.

Türk Yerel Hizmet Sen Karlıova Şube Başkanı Metin Bingöl yaptığı açıklamada ilçe halkı olarak yıllardır yüksekokul özlemi içerisindeyiz.  Karlıova’nın yıllardan beri bir yüksek okul açılmasını hak edecek ekonomik hareketlilik ve nüfus potansiyeline sahip olduğu halde bir Meslek Yüksek Okulu’nun bile açılmadığını ifade etti.

Bingöl; “Karlıova Bingöl’ün üçüncü büyük ilçesi. Birçok yönden gelişimini tamamlamış konumdayız. Üniversitemizin bize yüksek okul konusunda destek vermesini istiyoruz yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz.”dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.