DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kanun dışı odun kesimine karşıyız

Kanun dışı odun kesimine karşıyız

Kanun dışı odun kesimine karşıyız
21.03.2021 18:56
522
A+
A-

Kanun dışı odun kesimine karşıyız

Kiğı Abar Mahallesi baraj çalışma alanı içerisinde yer alan ormanlık alana izinsiz Mangal Kömürü tesisi kurmaya çalışanlara karşı, Mahalle halkı yargıya başvurdu.

Kiğı ilçesi Abar Mahallesi Hanikan Devlet Ormanları sınırları içerisinde izinsiz mangal kömürü üretim tesisi kurmak için kazanlar getiren kişilere karşı mahalle halkı yargı yoluna başvurdu.

Konu ile ilgili Kiğı Abar eski muhtarı Ali Durman şöyle konuştu: “Abar mahallemiz baraj nedeniyle D.S.İ tarafından istimlak edilmiş,  baraj çalışması bitince tekrar köye dönmek isteyen ve hayvancılık yaparak geçimini sürdürmek isteyenler var ama köyden, ilçeden olmayan kişiler orman’a ait bölgede hiçbir resmi kurum ve kuruluşlardan izin almaksızın vinç ve mangal kömürü kazanı yerleştirmesini karşıyız” dedi.

binguven-bal2

Durman: “BENİM ÜST DÜZEYDE ADAMLARIM VAR”  diyor.

Durman, “Aslen Kiğı ilçesinden olmayan Cumhur adındaki bu şahıs, ilçe içinde gezerek benim üst düzeyde adamlarım var, General, Vali ve Kaymakam var” diyerek Bingöl Orman işletme Müdürlüğü, D.S.İ. Bölge Müdürlüğüne ve ilçe Kaymakamlığına dâhi hiçbir resmi kurumdan izin almadan alana vinç ve kazan kurdu. Devlet yetkililerinin buna sessiz kalması da ayrı bir sorundur” diye konuştu.

Konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Durman, “Mahalle sakinleri olarak bu işgal hakkında yetkili ve sorumlu kurum ve kuruluşlardan duyarlılık bekliyoruz. Bizler köyümüzü yeniden canlandırmak isterken köyümüz ile alakası olmayan kişilerin gelip orman kesmesine karşıyız. Orman kesilecekse, öncelik köylüye verilmelidir”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.