DOLAR
32,5092
EURO
34,5407
ALTIN
2.445,27
BIST
9.706,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Kamışgölü köyü altyapı yokluğundan dertli

Kamışgölü köyü altyapı yokluğundan dertli

Kamışgölü köyü altyapı yokluğundan dertli
23.05.2021 22:13
736
A+
A-

Adaklı ilçesine bağlı 80 haneli Kamışgölü (Mezra tûmık) köyünün alt yapısının yapılmaması, köylüleri isyan eder duruma getirdi. Etüt ve projesi yapılan ancak ödenek ayrılmadığı için yedi yıldır tamamlanamayan altyapı nedeniyle köylüler muhatap bulamamaktan yakınıyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan köyün muhtarı Ersin Altınyayla, “2016 yılından beri köyümüzün alt yapısının etüt ve projesi yapıldı ama yedi yıldır bir türlü ödenek ayırılmadı” dedi. Konuya ilişkin muhatap bulamadığını kaydeden Altınyayla, “İlçe kaymakamına soruyorum, ‘il özel idaresi bu işlere bakıyor’ diyor. İl özel idareye gelip soruyorum, ‘Köy işleri ilçe kaymakamlığı ve encümenler bakıyor’ diyor. İlçe encümenlerine soruyorum, ‘ödenek yok’ diyorlar.  ‘Her köye ödenek varda neden bize yok?’ diyorum, cevap alamıyorum” şeklinde konuştu.

“CEZAMIZ VARSA BİLELİM”

binguven-bal2

Altyapı ve üst yapının tamamlanmaması nedeniyle zor durumda olduklarını kaydeden muhtar Ersin Altınyayla, “Köyümüzün sağ tarafındaki Topağaçlar köyünün alt yapısı ve üst yapısı tamamlandı. Köyün sol yanında olan Gökçeli Köyünün alt yapısı ve üst yapısı bitmiş. Karşımızdaki, arkamızdaki köylerin yine alt ve üst yapıları tamamlanmış. Bizim cezamız varsa, bilelim” diye konuştu.

“KOKU VE SİNEKLERDEN DURULMUYOR”

Köy nüfusunun son yıllarda gurbetçilerin geri dönüşleri nedeniyle arttığına dikkat çeken muhtar Altınyayla, “Köyümüzde her geçen gün yeni konutlar yapılıyor, gurbetçiler köye geri dönüş yapıyor ama alt yapı ve üst yapı yapılmadığı için haklı olarak muhtar olarak beni eleştiriyorlar. Köyümüzde şu anda 80 hanede insan yaşıyor. Köylü kendi imkânları ile evlerinden borularla dereye bağlamışlar. Dereden akan su, yaz aylarında kuruyor. Köyün ortasında bulunan caminin önünde koku ve sineklerden durulmuyor” dedi.

Adaklı Kamışgölü Köyü

“HER YERE SÖYLÜYORUZ, DÖNEN YOK”

Bingöl Milletvekilleri, Valilik ve İçişleri Bakan Yardımcısına kadar konuyu taşıdıklarını vurgulayan Altınyayla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyümüzün sorununu, defalarca Bingöl milletvekillerimize söylüyorum, Adaklı’ya her gelişlerinde sorunu dile getiriyorum, not alıyorlar ama devamı yok. Cevdet beyin danışmanına not düşüyorum, dönen yok. Feyzi beye söyledim bana watsap’tan yaz gönder dedi, yazdım dönen yok. Yakın zamanda Karlıova ilçesinde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya, Mehmet Ersoy beyin katıldığı toplantıda gündeme getirdim. Vali bey de biliyor her yere bütçe var, ama bizim köyün alt yapısı için bütçe yok” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.