DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kadınlar günü Kiğı’da kutlanır

Kadınlar günü Kiğı’da kutlanır
20.03.2021 09:59
564
A+
A-

Kadınlar günü Kiğı’da kutlanır

Kiğı’da üç yıldır düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında, çekiliş ile 22 çeyrek altın ve çeşitli mutfak malzemelerinden oluşan 176 hediye paketi dağıtıldı. 

Kiğı ilçe merkezinde Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kadınlar gününe, İlçe Kaymakamı Taner Bolat, CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Gürtepe, İlçe Kurum Müdürleri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

ERHAN EMEKTAR, COŞTURDU

binguven-bal2

Üç yıldır geleneksel olarak düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde geçen sene olduğu gibi sanatçı Erhan Emektar ve ekibinin okuduğu Türkçe ve Kürtçe türkülerle davetlileri coşturdu.


GÜNDÜZ: KADINLAR BAŞTACIMIZDIR

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, “Annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız, canlarımız, kanımız, her şeyimiz, çok kıymetli kadınlarımız hepiniz bu güzel günümüze hoş geldiniz. Kadınlar gününüz kutlu olsun. 8 Mart 1857 yılında Amerika haklarını arayan kadınlara müdahale eden Amerikan güçleri fabrikanın yanmasına sebep olmuşturlar. Bu yangında 129 kadın yanmıştı. Bu acılı günden sonra tüm dünya’da Kadınlar Günü kutlanmaya başlanmıştır.
Bizlere özgürlük, hak, hukuk dersi vermeye çalışan Amerika ve benzeri devletlerin vahşeti o gün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Türkiye de 8 Mart 1921 tarihi bugünün başlangıcıdır. Hiç bir ayrım gözetmeksizin birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşalım birlik ve beraberlik içinde kutlayalım günümüzü hepimiz kardeşiz. Anasıyla babasıyla sazıyla sözüyle müziğiyle bu günümüze teşrif eden bütün misafirlerimize, sanatçılarımıza, basın mensuplarımıza, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.


Başkan Yılmaz Gündüz,  “Bu organizasyona Altın çekilişinde bizlere destek olan işadamları Mehmet Ali Dağıstanlı, Aziz Serin, İbrahim Zirekoğlu ve Özaltın Firmasına katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Bebeğinin yerine omuzunda mermiler taşıyan kadın, Cebeli berekette Rahime Hatun, Kastamonu da Satı, Kütahya da Emeti kadın, Erzurum’un yüz akları Kara Fatma ve Nene Hatun, Kiğı’nın kurtuluşunda vatanı için mücadele eden Kiğılı kadınlar, düşman işgalinden özgürlük uğruna can veren bu bedenler, bunların kütüğünde yazıyor kadındır, kadın” iye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.