DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İlk Kürtçe Çizgi Roman Dergi Çıktı

İlk Kürtçe Çizgi Roman Dergi Çıktı

İlk Kürtçe Çizgi Roman Dergi Çıktı
22.03.2021 20:57
614
A+
A-
İlk Kürtçe Çizgi Roman Dergi Çıktı
Çocuklara yönelik ilk Kürtçe çizgi roman dergisi GOG yayımlandı

Çizgi roman ağırlıklı dijital çocuk dergisi GOG, Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yayın hayatına başladı. Alanında bir ilk olan ve adını eski bir Kürt çocuk oyunundan alan GOG’da Red Kit gibi pek çok eğlenceli karakterin maceraları ve eğitici içerikler yer alıyor. 7-14 yaş grubuna yönelik olarak hazırlanan ve internet üzerinden okunabilen aylık e-dergi GOG’a www.gog-weneroman.com adresinden ulaşılabiliyor.

İlk Kürtçe çizgi roman çocuk dergisi olan GOG’da, Vahşi Batı’nın ünlü kovboyu Red Kit’in yanı sıra, hayvanlarla konuşabilen cesur küçük Kızılderili Yakari’nin barışçı ve doğa dostu serüveni, evinde huzurla yaşamak isterken kendini Vikinglerin dünyasında bulan ve ailesini korumak için savaşmak zorunda kalan Thorgal’ın ve yanında yaşadığı gölün karşı kıyısının iyi ile kötü arasında savaşın sürdüğü büyülü bir dünya olduğunu keşfeden Milo’nun hikâyesi yer alıyor.

Düzenli çizerleri arasında ‘Qirix’ karakteriyle Doğan Güzel’in, ‘Orası Öyküleri’yle Ender Özkahraman’ın, ‘Kim Bu’ serisiyle İmam Cici’nin de bulunduğu GOG’da, Evdal Can’ın yazıp çizdiği ünlü Mezopotamya efsanesi Şahmaran ilk kez çizgi roman olarak okurlarıyla buluşuyor. Evde can sıkıntısından patladığı sırada istediği her şey olabileceğini keşfeden sevimli kız Porsor da GOG’un eğlenceli karakterleri arasında.

GOG’un Genel Yayın Yönetmeni İmam Cici, GOG ile anadillerinde eğitim göremeyen çocuklar için dillerini geliştirebilmelerine yardımcı olacak alternatif ve özgün bir mecra yaratmayı, aynı zamanda Kürt yazar ve çizerlere kendi dillerinde üretim yapabilecekleri bağımsız bir platform sunmayı amaçladıklarını söyledi.

binguven-bal2

Cici, yayın hayatına dijital olarak başlayan GOG’u, okura bir süre sonra basılı olarak da ulaştırmayı planladıklarını ve Kürtçe çizgi roman kültürü oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla yerli ve yabancı sanatçıların Kurmancca ve Zazaca çizgi roman albümlerini yayımlayacaklarını belirtti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.