DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gündüz’den gurbetçilere çağrı

Gündüz’den gurbetçilere çağrı, “gelin Kiğı’yı beraber kalkındıralım”.

Gündüz’den gurbetçilere çağrı
20.03.2021 14:55
501
A+
A-

Gündüz’den gurbetçilere çağrı, “gelin Kiğı’yı beraber kalkındıralım”.

Kiğı Belediye başkanı Yılmaz Gündüz, 20 Kasım Kiğı’nın kurtuluş günü yaptığı açıklamada, gurbetçilere çağrıda bulundu. Gündüz, “ilçemizi kalkındırmak için gelin hep beraber hareket edelim, ilçe nüfusumuzu artırmak için bir kampanya başlatalım, ilkbahardan sonbahara kadar yaşadığınız köylerinize nüfus kaydımızı yapalım ve ilçemizi hep beraber canlandıralım” diye konuştu.

GELİN HEP BERABER İLÇEMİZİ KALKINDIRALIM

Atalarımızın 20 Kasım Kiğı’nın Rus düşman kuvvetlerine karşı vermiş olduğu güçlü direniş ve kahramanca savunma ile bize miras bıraktığı şirin ilçemiz, her geçen gün nüfusunun azalmasıyla kan kaybetmektedir. Büyük zorluklar içinde Kiğı’mızı düşmana karşı kahramanca savunan büyüklerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz. Gurbette bulunan bütün Kiğılılara, derneklerimize sesleniyorum, Atalarımızın bin bir emekle bize bıraktığı güzel Kiğı’mızı ilerletmek ve kalkındırmak bütün Kiğılıların görevidir. İlçemize güzel bir hastane yapıldı, uzmanlar lazım. Yeni okullar yapılıyor. Sağ olsunlar, Devlet büyüklerimiz bize gereken yatırımları destekliyor ama nüfus sorunumuz, boynumuzu büküyor.  Erzincan Kiğı yolunun çalışmaları devam ediyor. Kiğı Bingöl yolu yatırım programına alındı. Kiğı Karakoçan yolu gayet iyi bir duruma geldi ama yetmiyor. Üniversiteye bağlı bir yüksekokulun ilçemize verilmesi için nüfusun artması gerekiyor. Bütün yatırımlar nüfus artışına bağlıdır.

binguven-bal2

DERNEKLERİMİZDEN ÖNCÜLÜK ETMESİNİ BEKLİYORUZ

Gündüz, “Gurbette bulunan hemşerilerim, emekli olanlar, işsiz olanlar lütfen ve lütfen birinci ikametgâhınızı Kiğı gösteriniz, zaten 7-8 ay Kiğı da kalıyorsunuz. Bütün hizmetlerinizi yerine getirmek için çabalıyoruz. İkametgâh için bir vekâlet verilirse, işlem bitiyor. Kiğılı’m, canlarım, kardeşlerim, atalarımız bizleri düşmandan kurtardı. Sizler de ilçe nüfusuna yazılarak Kiğı’yı kurtarabilir ve kalkındırabilirsiniz. Bu konuda tüm köy derneklerimizden öncülük etmesini bekliyoruz. İlçemiz için, hep beraber el ele verelim, 20 Kasım Kiğı’nın kurtuluşunu kutlar.
Hayırlı haberlerinizi bekler, selam, sevgi hürmetlerimi sunarım” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.