DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Görür’den Kiğı Depremi ile ilgili endişeli açıklama!

Görür’den Kiğı Depremi ile ilgili endişeli açıklama!
26.06.2021 01:52 | Son Güncellenme: 26.06.2021 01:59
597
A+
A-

Kiğı depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den endişelendiren açıklamada bulundu.

Bingöl Kiğı’da 5,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremle ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Naci Görür “Karlıova segmanında büyük bir deprem bekliyoruz. Sıkıntılı bölge” diye konuştu.

AFAD’ın verilerine göre Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21.28’de, 15.51 kilometre derinliğinde ve 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde olduğunu aktardı. Kandilli’nin verilerine göre, 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 4.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

binguven-bal2

NACİ GÖRÜR: SIKINTILI BÖLGE

Prof. Dr. Naci Görür Bingöl’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Karakoçan/Kuşbayırı (Elazığ-Bingöl) yöresinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem DAF’ın (Doğu Anadolu Fay Hattı) Karlıova-Bingöl zonunda ancak Karlıova segmanının batısında Kaynarpınar-Kuşbayırı arasında. Bilindiği gibi, Karlıova segmanında büyük bir deprem bekliyoruz. Sıkıntılı bölge.”

AHMET ERCAN: ARKASINDAN BÜYÜK DEPREM GELİRSE ŞAŞIRIRIM

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da depremin ardından yaptığı ilk açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bingöl-Karakoçan depremi M5,3, 21.28’de 4,6 km derinde K45D Doğu Anadolu Kırığı ile doğu-batı Bingöl Karakoçan, Sancak Uzunpınar kırığı kavşağında, 6 saniye sürdü. Kırsal kötü evler dışında büyük yıkım yapmaz. Son deprem 2010’da M6,0’dır. Arkasından büyük deprem gelirse şaşırırım.

Bingöl-Karakoçan-Kiğı-Elmalı dörtgeni depremlerin koşu alanıdır. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ile Sancak-Uzunpınar çevrili bir dörtgen Türkiye’nin en duyarlı, en gergin alandır. DAK-KAK ile kesişmiştir. Burası yüksek çekincelidir. M5,3 ile kolay atlatılmıştır.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.