DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gili, “Gazze’ye Umut Olalım”

Gili, “Gazze’ye Umut Olalım”

Gili, “Gazze’ye Umut Olalım”
18.05.2021 01:02
625
A+
A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın, siyonist işgalciler tarafından havadan ve karadan saldırıya uğrayan Filistin için ayni, nakdi ve ilaç yardımı çağrısına, Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)’dan destek geldi.

İslam alemi için büyük öneme sahip Mescid-i Aksa’nın siyonistlerce ele geçirilmemesi için günlerdir canları pahasına mücadele veren Filistin halkının direnişi, terör devleti İsrail’in saldırganlığını artırdı.

Katil İsrail’in havadan ve karadan vurduğu Gazze halkı için Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından yardım seferberliği başlatıldı.

binguven-bal2

FİLİSTİN’LİLERİN SİZLERE İHTİYACI VAR

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “Filistin’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu çağrı, oradaki mazlum Filistinli Müslümanlara gerekli yardımı ulaştırabilmek için yapılıyor. Gazze’de bombandırman günlerdir devam ediyor. Saldırıların ilk anından itibaren Gazze’deki ofisimiz aracılığıyla yardım çalışmalarına başladık. Sağlık, gıda ve barınma malzemelerinin yanı sıra elektrik için hastanelere yakıt desteği veriyoruz. Ancak yıkım çok büyük. Filistinli kardeşlerimizin daha fazla yardıma ihtiyacı var. Sağlık, gıda ve barınma malzemelerine ihtiyaç var. Gelin, Gazze’de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olalım. Yapacağınız küçük bir yardım bir kişinin hayatını kolaylaştırabilir. Size ihtiyaçları var. İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu zor durumda olan Gazze’nin yaralarını sararak beraber imar edelim. Yıktığınızı yapacağız, evleri tamir edeceğiz, çiftlikleri yeniden oluşturacağız. ‘Gazze’ye, Kudüs’e Umut Ol’ kampanyası başlatıyoruz. Siyonist İsrail’in yıktığı yerleri imar etmek için tüm gücümüzle yardım kampanyasına destek verelim” dedi.

HAYDİ TÜRKİYE, SESSİZ ÇIĞLIĞIN SESİ OLALIM

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Gili, “Filistin Gazze’de bulunan günlük 3 bin kişilik yemek üretim kapasiteli Mavi Marmara Şehitleri Aşevimizde hazırlanan yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İHH olarak bağışçılarımızın destekleriyle Gazze’de 15 bin 557 yetime hamilik yapıyoruz. Bu süreçte Gazze’de yetim kalan tüm çocukları da İHH yetim hamilik sistemine dahil ederek düzenli destek vereceğiz. Siyonist İsrail’in saldırılarında yaralanarak Şifa Hastanesi’nde tedavi gören Filistinli kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ederek nakdi yardım ulaştırdık” diye konuştu.

ONLARI YALNIZ BIRAKMAYALIM

Az çok demeden kampanyaya destek talebinde bulunan Gili, “İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu zor durumda olan Gazze halkını yalnız bırakmayalım. Bingöl olarak yine bize yakıştığı gibi duyarlılığımızı göstererek zalime karşı durup, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gili, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

GAZZE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz

Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1

IBAN No:TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01

Cep: 0536 619 78 62

İHH’nın banka hesaplarına, online olarak internet sitesine ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilirsiniz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.