DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

GILBELİLER: “DUBLE YOL İSTİYORUZ”

GILBELİLER: “DUBLE YOL İSTİYORUZ”

GILBELİLER: “DUBLE YOL İSTİYORUZ”
20.03.2021 21:54
688
A+
A-

GILBELİLER: “DUBLE YOL İSTİYORUZ”

Bingöl-Sancak beldesini birbirine bağlayan yolun duble yol yapılmamasına tepkiler devam ederken, Çiçekdere ( Gılbe) Köyü Muhtarı, Dernek başkanı ve köy halkı “yolun birileri için değil, bölgenin geleceğini düşünerek uzun vadeli ve doğru güzergahtan geçmesini istiyoruz” dediler.

GÜZERGÂH HALA BELİRLENEMEDİ!

26 Şubat’ta Ankara’da davetiye usulüyle 31 kilometrelik Bingöl-Sancak yolunun KDV’siyle beraber 260 milyona ihale edildikten sonra yolun duble değil 10 metre genişliğinde yapılması planını bozan kamuoyunun baskılarına karşı, 10 metreden12 metreye çıkarılması, yüksek fiyata ihalesi ve güzergahının hala belirlenememesi, halkın tepkileri yükselerek devam ediyor.

Bingöl-Sancak yolu hakkında konuşan Çiçekdere Köyü Muhtarı Yaşar Çeçen, yaklaşık 10 yıl önce yol projesinin Bingöl’den Çiçekdere ile Kartal arasındaki Kalmen denilen bölgeden, Sancak beldesine geçmesi şeklinde projelendirildiğini ama gelinen noktada birilerinin isteği üzerine bölge halkının taleplerinin göz ardı edildiğini söyledi.

binguven-bal2

Muhtar Çeçen, şunları söyledi: “Bu yolun projesi yıllar önce beliydi şimdi ise değiştirilmek isteniyor. Söz konusu projenin geçtiği Kartal bölgesi yaz-kış sıkıntılı bir bölgedir. Araçlar, viraj ve rampalar nedeniyle geçmekte zorlanıyor. Kartal bölgesi dediğimizde köyle ilgili bir aksi durumumuz yok onlara karşıda değiliz. Sadece Kartal bölgesi çok sıkıntılıdır rampalar çok dik, o yoldan çok kaza oldu buna şahit olduk. Bu yol için daha rahat ve uygun bir yer varken neden Kartal bölgesinden yol götürülüyor bunu anlamış değiliz. Biz köylüler olarak bu yolun eski projede olduğu gibi o güzergâhtan geçmesini bekliyoruz. Kartal bölgesinin karşısında Kalmen dediğimiz bölgeden yolun geçmesi halinde, daha rahat, daha uygun ve daha kısa olmaktadır. Kartal’ın hemen karşısıdır, buradan gitmesini bekliyoruz. Tüm bölge halkı bu yolu buradan istiyor. Neden sıkıntılı bölge olan Kartal tercih ediliyor?  Biz bunu anlamış değiliz.”

“KARTAL YOLUNDA ÇOK CANLAR KAYBETTİK, YETER!..”

Çiçekdere Köyü Derneği Başkanı Ahmet Ürek de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bingöl-Sancak yolunun, projedeki değişiklikleri nedeniyle bölge halkında olduğu gibi Çiçekdere köylülerini de ciddi manada rahatsız ettiğini söyledi.

Bingöl-Sancak mevcut eski yoldan çok canların kaza da verdiklerini anlatan Ürek, “Bu saatten sonra verecek başka canımız yok. Şu an mevcut yolun çok dik, çok engebeli olduğu bütün bölge halkı tarafından bilinmektedir. Kartal köyün doğusundan, daha az eğimli bir yol bölge dururken, niye ısrarla Kartal köyünün şu andaki yolundan projenin götürülmek istendiği ısrarları, anlamış değiliz. Bizim amacımız daha elverişli, daha kullanışlı ve daha kısa bir yolun yapılmasını sağlamaktır. Kartal’da bizim köyümüzdür, hepsi ile akrabayız onlarla bir sıkıntımız yok.” diye konuştu.

“YOL MEDENİYETTİR, BÖLGE HALKI EN İYİSİNE LAYIKTIR”

Şehirlerarası yolun duble ve doğru güzergahtan geçmesini istiyoruz diyen Ürek, yolun medeniyet olduğunu vurguladı. Ürek, ” Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi duble bir yolun yapılmasını istiyoruz. Eğer şu andaki yoldan, bu proje geçirilmiş olursa oradan meydana gelebilecek kazalardan, bugün bu projeyi değiştiren insanlar, sorumlu olacaktır. Bu bölgede birçok kaza sonucu insanlarımız öldü. Akrabalarımız öldü, bu saatten sonra hiçbir canın kazalarda gitmesini istemiyoruz. Bu yol sadece Bingöl, Sancak, Kiğı ve Adaklı yolu değildir, bu yol; Erzincan -Bingöl yoludur.  Tüm Türkiye’nin yoludur.  Bingöl, Erzincan oradan bu yol Karadeniz’e bağlanacaktır. Hiçbir yerde sıkıntı yok da neden sadece bu bölgede sıkıntı yapılmaya çalışılıyor. Gayemiz bölgemize güzel, kullanışlı, doğru bir yol kazandırmaktır.  İnşallah en kısa sürede yapılan yanlışlardan dönülür. Daha elverişli, daha sağlıklı yol bölgemize kazandırılmış olur. Çünkü biz de bu yolun hayalini yıllardır kuruyoruz. 40 yıldır bu yolu bekliyoruz. Bu yolun ikide bir polemik haline getirmek istenmesi bizleri rahatsız ediyor. Tüm Çiçekdere köyü halkı adına burada konuşuyoruz. Bu yolun, Kartal köyünün kuzeyinden geçirilmesi hem mesafeyi kısaltıyor hem de dik rampaları önlüyor.” şeklinde konuştu.  

“İHMAL EDİLEN BÖLGE HALKININ KADERİ BU YOL’A BAĞLI”

Dernek üyesi Metin Beğboğa ise “bölge insanı olarak bu kadar büyük bütçeli bir projeyi birilerinin kurbanı edilmesine asla gönlümüz razı olamaz. 31 km yolun 260 milyonluk bir bütçe ile bir firmaya davet usulü ile verilmeden önce sayın Başbakanımızın 5 Mart 2017 tarihinde bölünmüş yol olarak Erzincan’a bağlayacağım” demişti. Geçen hafta mevcut yolda kaza olmuş, iki insanımızı kaybetmiştik. Seçimlerin erkene alındığı bu dönemde bölge halkı olarak yıllardır ihmal edilmiş kuzey ilçelerimizin kaderini değiştirecek bu yolun duble olarak yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.