DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gelin Hayırda Yarışalım!

Gelin Hayırda Yarışalım

Gelin Hayırda Yarışalım!
23.03.2021 01:11 | Son Güncellenme: 25.03.2021 16:25
711
A+
A-

“GELECEĞİMİZ İÇİN HAYIRDA YARIŞALIM”

“Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneği” olarak başlattığımız “İnternetsiz ev, tabletsiz öğrenci kalmasın” kampanyası Bingöllü öğrenciler için hayati derecede önemli. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan bu kampanyaya katkı için başta kamu kurumları, siyasal partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve Bingöllü iş insanlarına çağrımızdır. Gelin el ele vererek geleceğimiz olan öğrencilerimize sahip çıkalım.

MESELE “SİYASET ÜSTÜDÜR”

binguven-bal2

Pandemi süreci ile beraber uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerimize siyaset üstü bir örgütlenme ile yarınlarımız olan çocuklara bilgisayar-tablet kampanyasına tüm kurum ve kuruluşlar el ele verirsek, tabletsiz öğrenci kalmayacaktır.

İlimiz genelinde 55.633 öğrenci devlet okullarında öğrenim görmektedir. İl ve ilçelerdeki öğrenci sayı tablosu bu şekildedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığa 22 bin tablet talebinde bulundu.

Bakanlık, ülke genelinde illerin Sosyal Yardımlaşma Vakfına kayıtlı fakir fukara ailelerin öğrencileri öncelemiştir. Bingöl’de 5300 öğrenci tespit edilmiş, şimdiye kadar 3 bin civarında öğrencimize tablet dağıtılmıştır.

Öğrencilerimiz, ülkemizin, ailelerimizin geleceğidir. Onlar varsa, bir gelecek hayal edebiliriz.

Biz dernek olarak duyarlılık gösterdik ama önümüzdeki ihtiyaç listesi, doğrusu bizi aşan bir durum. Bu kampanyanın boşa sayılamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyoruz.

İlimiz genel durumuna baktığımızda, Kiğı, Karlıova, Yayladere ve Adaklı ilçelerimizden gurbete göç eden insanların kendi örf ananelerini, kültürlerini korumak ve dayanışma için kurdukları derneklerin kampanyamıza sahip çıkması, bizleri umutlandırmıştır ancak bu da yeterli gelmiyor.

Bu gerçeklik ortada iken ilimizin yerel yönetimleri belediyeler başta olmak üzere, siyasi parti il başkanlıkları, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarımıza açık çağrımdır; konuyu siyasallaştırmadan, gelin “öğrencilerimize sahip çıkalım”.

Türkiye’nin birçok ilinde buna benzer organizasyonlarla öğrencilere bu imkânlar sağlandı. Bizler de sorumlu bireyler ve kurumlar olarak el ele verebilmeliyiz.

KAMPANYAMIZ DAMLAYA DAMLAYA BAŞLADI, GÖL OLDU, SEL OLACAK!

“İnternetsiz ev, tabletsiz öğrenci kalmasın” kampanyamıza 9 Ocak’ta başladık. Facebook üzerinden toplam üç canlı yayınla başladığımız kampanyaya Avusturya’dan Ferit Tüker 50 adet tablet ile başladı. Ferit Tüker aracılığı ile baldızı engelli Aysel Gül hanım 5 adet, Bursa’dan eğitimci Hasan Polat 20 adet, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Adaklı Karaçubuk Köyü Dernek Başkanı Vahit Akengin ise 10 tablet sözü vererek ilk adımı atan hayırseverlerimizden oldular.

POYRAZLAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER POYAZ, 300 TABLET İLE KAMPANYAYA KATILDI

Son canlı yayında Karlıova ilçesi, Viranşehir- Suçatı Köylerinde yerleşik Poyrazlar Derneği Başkanı iş insanı Ömer Poyaz, kendi bölge köylerine dağıtılmak üzere 300 tablet sözü verdi.

Kampanyada eğer söz verenlerimizde bir sorun yaşanmazsa, şu ana kadar bine yakın tabletin sözünü almış bulunuyoruz. Bu sayının kısa sürede 2 binin üzerine çıkması, ilimizdeki öğrenciler için hayati derecede önem taşıyor. 

KİĞI VE YAYLADERE, TABLET SORUNUNU ÇÖZDÜLER

Sosyal medya üzerinden canlı yayına bağlanan Kiğı Belediye başkanı Hikmet Özüağ, “İlçe genelinde şimdiye kadar 140 öğrenciye tablet dağıtıldı, ay sonuna kadar 60 adet daha dağıtacağız. Kaymakamlık, Belediye, iş insanlarımız ve derneklerimizle iletişim halindeyiz, toplamda 400 öğrencimize tablet sağlayacağız” diye konuştu.

Akyürek, “Biz öğrencilerimizin tamamına bilgisayar veya tablet kavuşturacağız” dedi. Canlı yayına katılan Yayladere Belediye başkanı Sabri Akyürek, “İlçe Kaymakamı, iş insanlarımız ve derneklerimizle iş birliği içinde ilçemizde var olan 80 öğrencimize bilgisayar ve tablet ulaştıracağız” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.