DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Gazeteci Baba ve Kızı Aynı Üniversitede Eğitim Görüyor

Gazeteci Baba ve Kızı Aynı Üniversitede Eğitim Görüyor

Gazeteci Baba ve Kızı Aynı Üniversitede Eğitim Görüyor
20.03.2021 22:19
580
A+
A-

Gazeteci Baba ve Kızı Aynı Üniversitede Eğitim Görüyor

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde haftalık yayımlanan Haberci 12 Gazetesi’nin imtiyaz sahibi, 4 çocuk babası 46 yaşındaki Galip Akengin, hayalini kurduğu Üniversite eğitimini, 21 yaşındaki kızı Rabia ile birlikte gerçekleştiriyor.

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde haftalık yayımlanan Haberci 12 Gazetesi’nin imtiyaz sahibi, 4 çocuk babası 46 yaşındaki Galip Akengin, hayalini kurduğu Üniversite eğitimini, 21 yaşındaki kızı Rabia ile birlikte gerçekleştiriyor. Her sabah birlikte okula giden ve okulda beraber vakit geçiren baba-kız, boş vakitlerinde de birbirlerine ders konusunda yardımcı oluyor. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Öğretim Görevlisi İlhan Bingöl, böyle bir durumun kendi Üniversitelerinde yaşanmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi. 11 kardeşten Üniversite okuyan tek kişi olduğunu anlatan Gazeteci Akengin, bir oğlunun da Elazığ’da Üniversitede eğitim gördüğünü söyledi. Babasıyla birlikte üniversiteye giden Rabia Akengin ise, bu durumun bölgede kız çocuklarını okula göndermek istemeyen ailelere örnek olmasını diledi.

binguven-bal2

Kiğı ilçesinde haftalık yayımlanan Haberci 12 Gazetesinin imtiyaz sahibi, 4 çocuk babası 46 yaşındaki Galip Akengin, hayalini kurduğu yüksekokulu, 21 yaşındaki kızı Rabia ile birlikte gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor. Baba Akengin, Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Bölümü’nü, kızı Rabia ise aynı üniversiteye bağlı Kız Sağlık Meslek Yüksekokulu Sağlık Yöneticiliği Bölümünde eğitimlerini sürdürüyor. Ailesinde 11 kardeşten yalnız kendisinin yüksekokulda eğitim gördüğünü anlatan Galip Akengin, hayalini kurduğu yüksekokul eğitimini bu yıl kızıyla birlikte görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Her sabah birlikte okula giden ve okulda beraber vakit geçiren baba-kız, boş vakitlerinde birbirlerine ders konusunda yardımcı oluyor. Baba Akengin’in eğitim gördüğü bölümün Öğretim görevlisi İlhan Bingöl, “baba ve kızın Bingöl Üniversitesi’ne bağlı yüksekokulda eğitim görmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Baba ve kızın Üniversitemizi tercih etmesi, bizim için sevindirici bir durum. Aynı zamanda tanıdığımız gazeteci arkadaşımızın medya ve iletişim bölümünü tercih etmesi de ayrıca bir gurur kaynağı. Umarız bundan sonra da örnek olurlar. Okumanın yaşı yoktur, eğitimin yaşı yoktur. Eğitim sonsuz bir süreçtir. Hayat var olduğu sürece eğitim ve öğretim devam edecektir. Dolayısıyla arkadaşımız ve kızının örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da, baba ve kızının birlikte eğitim görmesinin bölge insanı için örnek olmasını dileyerek, Üniversitemiz, bölgenin en iyi üniversitelerinden biridir. Hem bölge insanı tercih ediyor, hem de Türkiye’nin her tarafından gelen öğrenciler var. Güvenli bir de kampüsümüz var. Bu açıdan, her taraftan öğrenci buluyoruz. Önümüzdeki örnek çok güzel, ailece tercih edilmesi de çok güzel. Yıllar önce İstanbul‘da üniversitedeyken, bu duruma benzer örneğine şahit olmuştum. Şimdi benzer örneği Üniversitemizde görüyoruz. Kendilerini kutluyorum. İlimiz ve bölge insanı için örnek olmasını diliyorum. Burada yaşayan insanlar üniversitemizi tercih edebilir, okuyabilir. Bu güzel örneği de görmek bizi fazlasıyla sevindirdi diye konuştu.

Baba Galip Akengin, kızı Rabia’nın yatay geçişle Bingöl’e geldiğini ifade ederek, 4 çocuğum var. Eşim ev hanımı. 16 yıldır Bingöl Haberci 12 gazetesini çıkarıyoruz. Bu sene kızım Kastamonu Üniversitesini kazandı. Oğlum da Elazığ Fırat Üniversitesi‘ni kazandı. Kızım yatay geçiş ile burada benimle okumak istedi. Oğlum da istedi ancak, okuduğu bölüm Bingöl’de olmadığı için geçiş yapamadı. Ailece okumak istedik. Örnek olması açısından, eğitimin yaşının olmadığını düşünüyorum. Ben Samsun 19 mayıs Üniversitesinden Medya ve İletişim bölümünden yatay geçiş yaparak geldim. Kızım da Sağlık Yöneticiliği okuyor. Can ve Asya isminde iki küçük çocuğum daha var. Biri 6, diğeri 5’inci sınıfa gidiyor. İnşallah onlar daha güzel bölümlerde okur. Can sporcu, Asya ise doktor olmak istiyor. 5 ablam vardı. Hiçbiri okuyamadı, onların ne kadar zorlandığını iyi biliyorum. Ben ablalarımın yaşadıklarını, çocuklarıma ve özellikle kız çocuğuma yaşatmak istemedim. Onunla beraber okumaktan mutluyum şeklinde konuştu.

Babasıyla beraber ders başı yapan Rabia Akengin de, Doğu ve Güneydoğu’da kızlarını okutmayan aileler için babası ile birlikte eğitim görmesinin örnek olmasını isteyerek, Ben ders çalışırken babam ‘sizden önce Üniversite okuyacağım’ diyordu. Babam bizden önce başladı. Sabah beraber kalkıp, beraber gidiyoruz. Ders saatlerimiz uyduğunda, beraber dönüyoruz evimize. Doğuda kızını okutmayan bir çok aile var. Bunlara örnek olsun istiyoruz. Biz baba-kız okuyoruz, çoğu insana örnek olmasını istiyoruz dedi.

 HABERİN ULUSAL MEDYADA YAYIMLANAN LİNKLERİ….

Gazeteci baba ve kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

 Hürriyet : Gazeteci baba ve kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

 http://www.hurriyet.com.tr/gazeteci-baba-ve-kizi-ayni-universitede-egitim-40734062

Gazeteci Baba ve Kızı Aynı Üniversitede Eğitim Görüyor

Karar gazetesi: Gazeteci baba ve kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

http://www.karar.com/guncel-haberler/gazeteci-baba-ve-kizi-ayni-universitede-egitim-goruyor-747799#

MSN .com Baba kız beraber okuyor

Meydan gazetesi

Gazeteci baba ve kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

http://www.mynet.com/haber/guncel/gazeteci-baba-ve-kizi-ayni-universitede-egitim-goruyor-3688120-1

SON DAKİKA VİDEO

PUSULA GAZETESİ

http://www.gazetepusula.net/2018/02/07/hayali-kizi-ile-birlikte-gerceklesti/

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.