DOLAR
32,4489
EURO
34,4909
ALTIN
2.474,52
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Darköprü ( Hurs ) Köyü, Gülafi Yaylasında Canlanıyor

Darköprü ( Hurs ) Köyü, Gülafi Yaylasında Canlanıyor

Darköprü ( Hurs ) Köyü, Gülafi Yaylasında Canlanıyor
20.03.2021 21:12
593
A+
A-

Darköprü ( Hurs ) Köyü, Gülafi Yaylasında Canlanıyor

Yıllar önce daha iyi ekonomik imkânlara ulaşmak amacıyla Kiğı Darköprü (Hurs) Köyünden İstanbul ve Avrupa’ya göç eden köy halkı, köylerini yeniden canlandırmak için İstanbul’da kurdukları dernek öncülüğünde el birliği yaparak köyün ortak merası olan Gülafi Yaylasında ev yaptırmak isteyen 48 kişiye özel parselasyon çalışmalarını tamamladı ve ilk etapta beş evin temeli atıldı.

GURBETÇİLERİMİZ YAŞLANDIKÇA, MEMLEKET AŞKI DEPREŞİYOR

Kiğı Darköprü eski adıyla Hurs Köyünden İstanbul ve Avrupa’ya göç edenler yaşlandıkça, kalabalık insan trafiğini kaldıramıyor. Artık memleket aşkına daha fazla dayanamadığını belirten Dernek başkanı Mehmet Arda, köylülerimizin yeniden köye dönüş için projelendirdiğimiz Gulafi Yayla mevkiinde oluşturduğumuz 48 parsel taşınmazın kadastro ekibi getirilerek tüm parsellerin sınırları ve yolları tespit edilip işaretlenerek arsa sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

binguven-bal2

Dernek başkanı Mehmet Arda, “Yaz aylarında Dernek yönetimi olarak köylülerimizle beraber Kiğı’ya gittik. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz yeni yerleşim alanında kadastro çalışmalarını tamamlayarak parsellerimizi belirledik. Parselasyon belirlendikten sonra beş köylümüz hemen inşaata başladı.

Yeni bir yerleşim yeri olması nedeniyle yol, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarımız vardır. İlgili kurum yetkililerimizin sorunlarımızın çözümü ile ilgili göstermiş oldukları ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz”.

Arda, “Köy muhtarımız ile birlikte diyalog içerisinde daha güzel işler yapacağımıza olan inancımız tamdır. Ayrıca üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine 120 parsel arazi ile ilgili kurumlardan talep edip gerekli işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Derneğimiz öncülüğünde yönetimimiz ile birlikte daha güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmek için kurucu Dernek başkanımız Necip Arda’ya, bize inanan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.