DOLAR
32,4556
EURO
34,7971
ALTIN
2.470,80
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ÇALIKAĞIL KÖYÜNDE İKİ HAFTADIR ELEKTİRK YOK!

ÇALIKAĞIL KÖYÜNDE İKİ HAFTADIR ELEKTİRK YOK!

ÇALIKAĞIL KÖYÜNDE İKİ HAFTADIR ELEKTİRK YOK!
22.03.2021 21:05
670
A+
A-

ÇALIKAĞIL KÖYÜNDE İKİ HAFTADIR ELEKTİRK YOK!

Yayladere Çalıkağıl ( Herdif ) Köyü Muhtarı Hatice Günel: “Kar yağışı ile beraber iki haftadır elektriksiz yaşıyoruz. İlk fırsatta, Ankara’ya Sayın Cumhurbaşkanına gidip derdimi anlatacağım” dedi.

“1972 YILINDAKİ DİREKLERLE ENERJİ VERİLİYOR”

Her kış aynı sorunları yaşadıklarını vurgulayan Muhtar Hatice Günel, “Köyün sorunları ile ilgili FEDAŞ il müdürlüğüne verdiği dilekçeleri paylaştı. Günel, “Bingöl FEDAŞ il müdürlüğünün verdiği cevapta 2019 yılı içerisinde yatırım programına alındığını söylemişti ama değişen olmadı”.

binguven-bal2

“FEDAŞ’ın Yayladere ilçe yetkili çalışanlarına diyecek bişey bulamıyorum, ellerindeki imkanlar bu kadar. Tamir ediyorlar en ufak bir rüzgarda hatlar kopuyor. 1972 yılında yapılan direklerin ve hattın artık tamir edilemez olduğunu, bu hattın üzerinde beş köyün olduğunu ve bu hattın yer altına alınmadığı sürece her yıl aynı sorunları yaşanacağını söyledi.

Günel,  “Mevcut elektrik hattı sadece Çalıkağıl köyüne değil, aynı zamanda Boğazköy, Yavuztaş, Çatalkaya ve Kırköy köylerini de besliyor ama yetersizidir. Beş köyün hattı yetersiz olduğu için yıllardır hep aynı sorunları yaşıyoruz. Bu sorunun kökten çözülmesi için hattın yer altına alınması gerekir” dedi.

“ANKARA’YA GİDECEĞİM VE UMHURBAŞKANINI GÖRMEDEN DÖNEMEYECEĞİM”

Daha Önce Cumhurbaşkanı ile görüşmeye gittiğini, akabinde Bakan Cevdet Yılmaz, İl Valisi ve kurum müdürlerini köyde ağırladığını hatırlatan Günel, “En yakın zamanda randevu alıp Ankara’ya gideceğim ve Sayın Cumhurbaşkanımıza rica edeceğim, biz yıllardır bu çileyi çekiyoruz, ancak böyle çözüm bulurum” diye konuştu.

https://www.bingolhaberci.com/haber/bingol/-muhtar-hatice-gunel-bakani-koyune-getirtti/3604.html

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.