DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bingöl’de “Mercan Ormanı” oluşturuldu

Bingöl’de “Mercan Ormanı” oluşturuldu
30.05.2021 17:50 | Son Güncellenme: 30.05.2021 17:53
617
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte 3 bin fidan toprakla buluşturuldu

Bingöl’de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Kadınlar yeryüzü atlasının mercanları, yani hayatın kaynağı, insanlığın akciğerleridir. Nasıl ki mercanlar okyanusların mimarlarıysa kadınlar da yaşamı imar eden varlıklardır.” sloganıyla başlatılan “Mercan Ormanları” seferberliği kapsamın 3 bin fidan dikildi.  

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında koordinasyon sağlanarak Organize Sanayi Bölgesinin karşında bulunan ve ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Alanı’ olarak belirlenen 15 dönümlük arazide etkinlik düzenlendi.

binguven-bal2

Etkinliğe, Bingöl Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Kurum Amirleri, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda görevli tüm kadın personeller, Aile Destek Merkezleri bünyesindeki kursiyerler, TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciği, Kızılay Başkanı ile pandemi sürecinde ciddi emek sarf eden sağlık personellerini temsilen il sağlık müdürlüğü bünyesinde görevli kadın sağlık personelleri katıldı.

Vali Yardımcısı Kaya, etkinlikte yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla, hatıra ormanı oluşturduklarını hatırlattı.

Bu amaçla 3 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını aktaran Kaya, “Amacımız, kadına yönelik ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete dur demek. Bu ormanı onların adına ithaf etmiş bulunmaktayız. Bizler bu fidanları, inşallah kadınlarımıza yönelik bundan sonra hiçbir şiddetin olmayacağını düşünerek, toprakla buluşturuyoruz. İlimizde 31 kadın şehidimiz var. Bu kadın şehitlerimizin anısına, kendi kimlikleriyle bu fidanları dikiyoruz. Ben de kahraman şehit annemiz adına, bir fidan diktim.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 3 bin fidan dikildi, can suları verildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.