DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BİNGÖL’DE 281 BİN FİDAN DİKİLECEK

BİNGÖL’DE 281 BİN FİDAN DİKİLECEK
06.09.2021 23:30
445
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yılsonuna kadar Bingöl’de 281 bin fidanın dikileceğini söyledi.

Mayıs ayından bu yana Genç, Yayladere ve Solhan ilçelerinde yaşanan orman yangınlarında binlerce hektarlık alan yanarken, canlılar zarar gördü. Bingöl ve bölge illerinde yangın söndürme helikopterinin bulunmaması tepkilere neden olurken, vatandaşlar orman yangınları için bölge illerinde helikopterlerin konuşlandırılmasını istiyor.

Bugüne kadar orman yangınlarında geniş alanlar küle dönerken, Tarım ve Orman Bakanlığının, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışma başlattığı bildirildi. Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili sosyal medya hesabından bilgi paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “2021’in sonuna kadar Bingöl’de 281 bin, tüm Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikerek geleceğe nefes oluyoruz. Sizleri de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde şehrinizdeki fidan dikim alanlarına davet ediyoruz” dedi.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.