DOLAR
32,5130
EURO
34,8145
ALTIN
2.467,95
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bingöl-Sancak yolu için imza kampanyası başlatıldı

Bingöl-Sancak yolu için imza kampanyası başlatıldı

Bingöl-Sancak yolu için imza kampanyası başlatıldı
20.03.2021 23:56
700
A+
A-

Bingöl-Sancak yolu için İMZA KAMPANYASI!.. YIL: 2018

Bingöl-Sancak yolunun duble ve bölge halkının istediği güzergahta yapılması için Sancak’ta bir araya gelen muhtarlar ve bölge halkı, imza kampanyası başlattı.

Bingöl merkeze bağlı Çiçekdere ( Gılbe) Dernek başkanlığı ve muhtarlığı öncülüğünde bir heyet, Sancak beldesinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek, yer yer inşası başlatılan yol projesinin tüm tepkilere rağmen bölge halkının üzerinde mutabık olduğu güzergâhların yerine, eski yoldan devam edilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı.

“YOL DUBLE DEĞİLSE İPTAL EDİLSİN”

binguven-bal2

Sancak’ta bir araya gelen muhtarlar ve bölge halkı, bunca tepkilere rağmen muhatap bulamadıklarından yakındılar. Sancak muhtarları ev sahipliğinde yapılan toplantıda söz alan Küçük Başköy Muhtarı Seytihan Çolban şikâyet ve beklentilerini şöyle dile getirdi:

“Karayolları, ihmalkârlık merkezidir. Daha iki hafta önce Zerık Gölünde iki insanımız öldü. Biz diyoruz ki, yeni yapılacak yol, hatalı yapılmasın. Başka insanımız ölmesin. Sayın Başbakanımızın dediği gibi bölünmüş yol ve toplumun yararına olacak şekilde kısa ve doğru bir güzergâhtan, şehirlerarası bir yol istiyoruz. Tüm bölge ilçelerini bir köye kurban etmesinler. Bizler köylü de olsak aklımız vardır. Bildiğimiz, tanıdığımız mühendisler var, görüşüyor ve konuşuyoruz. Kimse bizi küçümsemesin. Bizler Kartal köyünün düşmanı değiliz, hepsi de bizim dostlarımızdır, ama karşı tarafta yapılması varken o yokuş ve güvenlik sorununu görmezden gelmelerine anlam veremiyoruz. Bölge halkı olarak bize sahip çıkan yok. Seçim süreci geldi çattı, sayın siyasetçilerimizden rica edeceğiz, bizi dinlesinler, yolumuzu Karayollarının insafına bırakmadan yerinde kendi gözleriyle baksınlar.”

Sarıgümüş (Simsor) Muhtarı Hıdır Kubatan ise şunları söyledi:

“Bizim gördüğümüz kadarıyla duble yol yapılmayacak. Yol, Kartal Köyü’nden Sancak’a çıkışına doğru, virajlar ve yokuşa girmeden arka tarafta Manço Yaylası üzerinden planlamışlar. Yol sırf Kartal Köyü için yol uzatılmış oluyor. On sene önce planlanan yol güzergâhı Kartal’ın karşı tarafından Siyah Taş mevkiinden devam edilecek denilmişti. Eğer bu yol, duble ve Kartal Köyü’nün karşısındaki güzergahtan yapılmayacaksa iptal edilsin. Yapılacak yol, bizim ödediğimiz vergilerle olacağı için, böyle bir yol istemiyoruz. Bingöl’de Kartal Köyü’nden dostlarımızla karşılaşıyoruz sitem ediyorlar, bizim Kartal Köyü ile bir sorunumuz yoktur. Hatta bizler kar, kış fırtınalarda o yollarda kaldığımızda sahiplenmişler, evlerine almışlar, kendilerine teşekkür borçluyuz. Ancak sırf Kartal Köyünü içine almak için şehirlerarası bir yol, uzatılmamalıdır. Bu hem israftır, hem masraftır. Bölge halkı olarak talebimiz, yolun en kısa ve en güzel şekilde yapılmasıdır.”

“ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR”

Yolun medeniyet olduğunu vurgulayan Çiçekdere (Gılbe) Köyü Dernek Başkanı Ahmet Ürek,

“Sayın Başbakanımızın 5 Mart 2017 tarihinde Bingöl’deki konuşmasında taahhüt ettiği bölünmüş yol projesini 10 metreye çekmeye çalışan Karayolları etüt proje birimi ve yönetimine, bölge halkımızın tepkilerine karşı Karayolları Genel Müdürlüğü’nce genişliği 12 metreye çekilmiş, güzergâhların değişeceği belirtilmesine rağmen aynı istikamette devam etmeye direnen Karayollarının, bölge halkını siyasilerle karşı karşıya mı getirmek istiyor sorusunu insanın aklına getiriyor. Karayollarının Bingöl ile ne derdi var? Elazığ’da, Malatya’da büyük işler yapılıyor, neden Elazığ-Bingöl yolu, on beş yıldır bitmiyor? Bingöl-Genç yolu, Solhan yolu ve hala devam eden Karlıova yolundaki çalışmaları ile ülke ekonomisine zarar vermiyor mu?. Yollarımız, ehil ve adil olmayan, adamcılık yapanların elinde şüphesi uyandırıyor. Yolumuza engel olabilirler ama bu yol, bizlerin bölge halkı olarak yeniden birliğimize ve beraberliğimize vesile olmuştur. Bu vesile ile aile ve akraba bağlarımızın çok güçlü olduğu Sancak ile bizi bir araya getirmiş oldu. Burada hepimizin mutabık olduğu yol, duble ve doğru güzergahtır. Ürek, bölgemizin yol projesini onaylayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, Bakanımız, vekillerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Bingöl’den Sancak’a Çiçekdere heyeti ile gelen Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Barış Aslan, “Sancak ile Nakşan bölgesi arasında çok yoğun bir akraba bağları mevcuttur. Bizler birleştikçe, başaramayacağımız bir şey yoktur. Kartal Köyü’nün üst tepesinde mevcut yol güzergâhında bir çocuğa da sorsalar, yolun karşı taraftan yapılmasını önerir. Benim dedem Hacı Hıdır, Gılbeli’dir. Ben köylü milliyetçiliği yapmıyorum, köyde herhangi bir arazimiz yoktur, köyde bir plan ya da hedefim de yoktur, ama yapılacak yolun güzergâhında adamcılık yapılmasın, burada bulunan tüm insanlar aynı fikirde, Kartal köyünün de arazilerinin olduğu karşı taraftan yapılması, daha doğrudur” dedi.

Toplantı sonunda, başta muhtarlar olmak üzere tüm esnafların ve bölge halkının desteği ile imza kampanyası başlatıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.