DOLAR
32,4750
EURO
34,8166
ALTIN
2.471,28
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BİN-İL-DER’den 1400 öğrenciye yardım

BİN-İL-DER’den 1400 öğrenciye yardım

BİN-İL-DER’den 1400 öğrenciye yardım
20.03.2021 09:50
511
A+
A-

BİN-İL-DER’den 1400 öğrenciye yardım

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Bingöl İli Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bingöl-İl-Der) tarafından düzenlenen “minik eller üşümesin” kampanyası çerçevesinde Derneğin yönetim kurulundan oluşan 10 kişilik heyet, topladıkları 1400 adet bot, Mont ve çeşitli malzemeleri Bingöl’e getirerek İl Milli Eğitim işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar.

Yardım malzemelerini bizzat dağıtan Dernek yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Şelale Cafe’de basın ile kahvaltıda bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Bingöl merkez, ilçeler ve köylerde okullarda eğitim gören yardıma muhtaç bin 400 öğrenciye yapılan yardımlar hakkında konuşan Bingöl-İl-Der Başkanı Halis Atar, bu daha başlangıçtır, devamı gelecektir inşallah dedi.

“Memleketimizi gençlerimizi unutmadık unutmayacağız “

Atar, şunları söyledi: bizler yeni yönetim olarak göreve başladıktan kısa süre sonra Suriye Halep için çok hızlı ve gerçekten ihtiyaç olunan malzemelerinden bir tır yardım toplayarak başladık. Bu çalışmadan sonra memleketimizi ve öğrencilerimize yönelik çalışmaya başladık. Burada emek veren tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma ve destek olan hayırseverlere teşekkür ediyorum. Suriye’ye herkes yardım ediyor, mağduriyet var, savaş bölgesi ama bizim memleketimizde de çok mağdur insanlar var. Her ne kadar söylemek istemesek de gerçek budur. O anlamda biz bir kampanya başlattık. Bin 400 çocuğu iki parça giyimden oluşan, mont ve bot, fakat bir miktar spor ayakkabı,bir miktar kırtasiye malzemesi, 100 takım eşofman ve hırka şeklinde yardımlarımız da vardı. Bizler yönetimle oturduk istişare ettik ve dedik ki, en iyisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracıyla yardım yapalım. Bir öğrencinin ihtiyacını en iyi bilen öğretmenidir. Öğretmenler bunu tespit etsin biz de gidelim onlarla beraber dağıtalım. Yönetimdeki arkadaşlar, vakti müsait olan, olmayan herkes geldi.”

binguven-bal2

“Çocuklarımız geleceğimizdir.” diyen Atar, “Her zaman söylüyoruz, ama bunu yansıtmıyoruz. Yani pratiğe dökmüyoruz. Burada ki çalışmalarımızı yaptık, hem çocuklara kıyafetlerini dağıttık hem de Bingöl’ün ilçelerindeki protokolü de ziyaret ettik. İlçelerin kaymakamlarını ziyaret edip bölge ve ilçelerimiz hakkında bilgi aldık. Bingöl Valiliğini ziyaret ettik, Valilikten de yine Bingöl hakkında, ekonomisi hakkında bilgi aldık. Bundan sonra da çalışmalarımız inşallah devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“Bingöl’de istihdam alanlarının oluşması için katkı sunacağız”

Bundan sonra yapacakları hakkında da bilgi veren Atar,  “Bingöl’de istihdam alanlarını oluşturmak için katkı sunacağız. Bingöl’de iş yapmak için iş adamlarını bir araya getireceğiz. Bu iş adamlarının Bingöllü olması gerekmiyor.  Türkiye’nin hangi ilinden olursa olsun, biz onları bir araya getireceğiz. 26-27 Şubat’ta bir toplantı yapacağız. Bingöl’e ne kadar iş adamı gönderebilirsek ne mutlu bize. Onun akabinde bizim yaptığımız bir yıllık eylem planı vardı. Bu eylem planı içerisinde bir-iki tane projemizi gerçekleştirdik. İstanbul’da bulunan Bingöllü hemşerilerimizi bir araya getirmek istiyoruz. İstanbul’da bir Bingöl var.” dedi.

Bingöl İli Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halis Atar ve yönetim kurulu üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan yardımların ardından, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı ziyaretlerinin ardından Bingöl’den ayrıldılar

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.