DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BERKAY İŞLEV’İN ADI ATA TOPRAKLARINDA YAŞAYACAK!

BERKAY İŞLEV’İN ADI ATA TOPRAKLARINDA YAŞAYACAK!

BERKAY İŞLEV’İN ADI ATA TOPRAKLARINDA YAŞAYACAK!
20.03.2021 21:40
593
A+
A-

BERKAY İŞLEV’İN ADI ATA TOPRAKLARINDA YAŞAYACAK!

İstanbul’da, iki yıl önce Beyoğlu’nda iki gurup arasında çıkan silahlı çatışma arasında kalan ve hayatını kaybeden, 16 yaşındaki Berkay İşlev adına ailesi Kiğı İlçesi’ne bağlı Serinyer (Ğacık) Köyü’nde cami yaptırdı.

31 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul’da, Beyoğlu Kurtuluş mahallesinde ikamet eden Kiğı Serinyer (Yukarı Ğacık) Köyü’nden Berkay İşlev ve arkadaşı Serkan Özakoğlu, iki gurup arasında meydana gelen silahlı çatışma içerisinde kaldı. 16 yaşındaki Berkay İşlev hayatını kaybederken, Serkan Özakoğlu ağır yaralanmıştı.

ADINA CAMİ YAPTILAR

binguven-bal2

Evlat acısını dindirmek adına cami yapma kararını, İstanbul’da faaliyet yürüten Kiğı Yukarı Serinyer (Ğajık) Köyü Dernek başkanı Alişan Yenilmez ile istişare eden babası Mehmet Zeki İşlev çalışmalara başladı. Baba Zeki İşlev, “Oğlum adına Berkay İşlev Derneği’ni kurarak başladık. Başta dernek başkanımız Alişan Yenilmez olmak üzere ailem, akrabalarım, Bingöl Valisi’ne, Kiğı Kaymakamı, Belediye başkanı ve katkıda bulunan tüm duyarlı insanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Cami inşaatının planlanması ve yapılmasında büyük emekleri olan Dernek başkanı Alişan Yenilmez ise, şunları söyledi:

“Camimizin yapımı için başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İç İşleri Bakanımız, Bakanımız Cevdet Yılmaz, Bakan yardımcımız Yusuf Coşkun, Valimiz, Kaymakamımız, Belediye başkanımız ve katkılarını esirgemeyen işadamlarımızdan rabbim razı olsun. 16 yaşındaki bu evladımızın adını vererek yaptırdığımız bu eser ile köyümüze geri dönüş de hızlanacaktır. Yıllar önce boşalan köyümüzde camimiz yıkılmıştı, eski okulun bahçesine çocuk oyun parkı, spor aletleri ile basketbol sahası yaptıracağız. Görünen bu okulda birçok profesör, birçok üst düzey bürokrat ve asker çıkmıştır. Maalesef bugün boş görünüyor. İnşallah çocuklarımız eskisi gibi yine burada eğitimlerini cıvıl cıvıl görecek günlerimiz olacak.”

CAMİ AÇILIŞINA YILMAZ KATILDI

Berkay İşlev Camii açılışına Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, İl başkanı Hanefi Güler, Bingöl Belediye başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma eski bakanı Yusuf Coşkun, Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, Ak Parti Kiğı İlçe Başkanı Selim Gürtepe, Kiğı İl Genel Meclis üyeleri Abuzer Soydemir, Ahmet Gürçay, il, ilçe yöneticileri, çevre köylerden çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesi öncesi konuşan, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, bölge halkının hizmetkarı olduklarını söyledi. Yılmaz, “Bingöl-Sancak yolu devam ediyor. Kiğı-Yedisu arasında çalışma da devam ediyor. İnşallah bu yollar bittiği zaman Kiğı, Erzincan bağlantısı ile çıkmaz sokaktan çıkmış olacak. İşlev ailesinin evlatlarının adına yaptırdığı bu camiye destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.