DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Başka Mehmetler ölmesin”

“Başka Mehmetler ölmesin”

“Başka Mehmetler ölmesin”
20.03.2021 21:55
649
A+
A-

Başka Mehmetler ölmesin

14 Nisan Cumartesi akşam saat 22.00 sıralarında, (Şirnan) Sudüğünü-Sancak arasında birçok ölümlü kazalara davetiye çıkaran Sarı Göl (Gola Zerik) Köprüsü virajını alamayan ve kaza geçiren araçtaki dört kişiden ikisi öldü, ikisi de yaralandı. Kazanın Bingöl-Sancak yolunun gündemde olduğu bir döneme denk gelmesi, bölge halkının tepkilerini yükseltti. Sancak esnafından Rıfat Çolban, “Başka Mehmetler, Hatunlar ölmesin diye insana yakışır bir yol istiyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

VİRAJI ALAMADI

14 Nisan Cumartesi akşam saat 22 sıralarında hamile eşini, ağabeyi ve yengesiyle Adaklı Doğankaya (Aznafer) Köyü’nden Bingöl’e doktora getiren Mehmet Uğat, köyüne geri dönüşte Sancak-Sudüğünü arasındaki, daha önce birçok ölümlü kazaya neden olan Sarı Göl Köprüsü virajını alamayarak göle uçtu. Kazada, Mehmet Uğat (32) ve yengesi Hatun Uğat (45) vefat ederken Uğat’ın hamile eşi ve ağabeyi Murat yaralı olarak kurtuldu.

binguven-bal2

YOLA KURBAN GİTTİLER

Olay sonrası Bingöl Devlet Hastanesi’nde ziyaret ettiğimiz Murat Uğat’ın acısı yürekleri dağlarken “Arabamız virajı alamadı, bir anda kendimizi suyun içinde bulduk, camı kırarak çıkarken bacağıma tutunan gelinimi kurtardım ama kardeşimi ve eşimi kurtaramadım” diyerek hasta yatağında yaşadığı tarifsiz acıyı anlattı. Mehmet Uğat’ın biri özürlü üç çocuk babası olduğu belirtildi.

Kazanın gecenin geç saatlerinde olması, trafik saatinin seyrek zamanına denk gelmesi de kurtarma şansı bırakmadığını belirten olay yeri tanıkları, kaza yapan aracın gölün en derin noktasına uçtuğunu belirttiler. Ertesi gün olay yerine bölge halkıyla birlikte gelen Rıfat Çolban, geçen yıl Karapınar Köyü’nden bir kadının bu gölde boğulduğunu, üç yıl önce yine bu köprüden göle uçan bir araçta bir kişinin öldüğünü söyledi. Çolban, Sudüğünü Köyü tarafından gelen istikamette, yolun acemisi ya da az buçuk süratli her aracın göle düşme tehlikesi yaşadığını vurguladı. Karayolları’na ait olan bu yol ve köprünün etrafında önlem amaçlı hiçbir korkuluk, bulunmadığını söyleyen Çolban, “her sene burada kazalar oluyor, yeni bir yol projesi ihalesi yapıldı. Eğer yıllar önce bu yol ve bu köprü burada değil de yukarıda daha geniş ve korunaklı olsaydı bu kadar insan ölmeyebilirdi. Ölen bu insanların aileleri çocuklarının haklarını kim verecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

“YOLSUZLUKTAN ÖLÜYORUZ”

Kaza yapan Uğat ailesinin yakını olan Doğankaya Muhtarı Kutbettin Uymak, Karer yolu ile Bingöl’e ulaşımın kısa, ama yol çok bozuk olduğu için kullanmadıklarını belirtti. Muhtar Uymak, “Erbaşlar, Kozlu, Başköy, Sancak üzerinden Bingöl’e yolumuz yaklaşık 75 km, Karer ve Ilıcalar üzerinden 65 km’dir. Karer yolu çok bozuktur. Karer yolu iyi olsa, güvenli olsa bu insanlar ölmeyecekti. Bizler yolsuzluktan ölüyoruz” diye konuştu.

BARLAK: “BAŞKA İNSANLAR ÖLMESİN DİYE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUM”

Sudüğünü Muhtarı Ahmet Barlak, “Son beş yıl içinde bu göl üzerinde altı kişi hayatını kaybetti. Bu yolu, köprüyü kim ya da kimler yaptı? Böyle bir köprüye bu kadar keskin viraj yapılır mı? Bu kadar duyarsızlık mı olur? Bu insanların ölümüne sebep olanlar bu köprüyü yaptıran Karayolları’dır. Bu insanların hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır” dedi. Yetkililere seslenen Barlak, “Yeni projeyi adım adım takip edip bireylerin değil, toplumun yararına olacak şekilde bölge insanımıza yakışır bir yol olması için tüm muhtarlar, siyasilerle beraber hareket etmeye davet ediyorum, sayın Başbakanımızın vurguladığı gibi yolun duble olması için Sudüğünü halkı adına her an hazır olduğunu söyledi”.

Haber: Galip AKENGİN

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.