DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ayırım, Ötekileme değil de nedir?

Ayırım, Ötekileme değil de nedir?

Ayırım, Ötekileme değil de nedir?
08.04.2021 13:28
596
A+
A-

Bingöl’e yapılacak milyonluk yatırım programına sadece Yayladere Belediye Başkanı davet edilmemesi, Yayladere ilçesinde yoğun tepkilere neden oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Bingöl yatırımları programı için Ankara’da düzenlenen imza törenine Bingöl’deki il, ilçe ve belde belediye başkanları davet edilirken, CHP’li Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek davet edilmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akyürek, “Bu kabul edilemez ayrımcı anlayışı kınıyor ve kamuoyunun vicdan ve takdirine sunuyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bingöl’e yapılacak olan 1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası ile soyunma odası ve 500 seyirci kapasiteli portatif tribün yapımı, 1 adet 12 derslik spor lisesi ve spor salonu, 1 adet salonlu gençlik merkezi yapımı, 7 adet mahalle tipi gençlik merkezi yapımı, 18 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 1 adet kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 11 adet basketbol/voleybol sahası yapımı, 1 adet 500 kişilik spor salonu yapımı, 100 adet basketbol potası yapımı, 1 adet kayak merkezine soyunma ve kayak odası yapımı, 1 adet gençlik merkezi konferans salonunun bakım onarımının yapımı, Karlıova sentetik çim yüzeyli futbol sahasının bakım onarım işlerinin yapımı ve Hoşkar mahallesinde yapımına başlanan kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahasının tamamlanması yatırımlarını konu alan protokol imzalandı.

binguven-bal2

İmza törenine tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları çağrılırken, Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek davet edilmedi. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Akyürek, davet edilmemesini “ayrımcılık” olarak niteledi.

“KABUL EDİLEMEZ AYRIMCI ANLAYIŞ”

Akyürek’in açıklaması şöyle: “05 Nisan 2021 tarihinde Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bingöl yatırımları protokolü için imza töreni düzenlenmiştir. Bilindiği üzere Bingöl ilimiz yedi ilçe üç beldeden oluşmaktadır. 31 Mart 2019’da yapılan mahalli idareler seçiminde milletimizin teveccühü ile Yedisu ilçemiz Milliyetçi Hareket partisi tarafından, Yayladere ilçemizin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmesi diğer 5 ilçemiz ve 3 beldemiz de Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilme hakkını elde etmişlerdir. Ama ne yazık ki yapılan imza törenine davet edilmeyen tek belediye Yayladere Belediye Başkanlığı olmuştur. Bu kabul edilemez ayrımcı anlayışı kınıyor ve kamuoyunun vicdan ve takdirine sunuyoruz.”

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.