DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ALKOLÜ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK AKIL TUTULMASIDIR

ALKOLÜ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK AKIL TUTULMASIDIR

ALKOLÜ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK AKIL TUTULMASIDIR
03.05.2021 00:34
574
A+
A-

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, pandemi sürecinde alkolün satılmasına yönelik yapılan yasaklara karşı sosyal medya da ‘alkolüme dokunma’ başlığı ile tag açılmasına, tepki gösterdi. Gültekin, “Var olan birçok sıkıntının başlıca sebebi olan alkol ile mücadeleye siyasi muhalefet refleksi ile karşı durmak mantık dışıdır.” Dedi.

Covid-19 pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında tekel bayilerin kapalı olması ve büyük marketlerin raflarında alkolün satılması yasaklandı. Sosyal medya ‘alkolüme dokunma’ başlığı ile tag açılmasına tepki gösteren Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, “Dünya insanlığının pençesinde boğuştuğu her yıl yüz binlerce insanın hayatına mal olduğu şiddetin, tacizin, trafik kazalarında binlerce canları yitirdiğimiz, adli ve adi vakaların sebebi olan alkolün hayat tarzıymış gibi sosyal medyada gösterilmeye çalışılması alkolüme dokunma gündem çalışmalarının yapılması kabul edilemez. Alkolü savunuyor pozisyonuna girmek akıl tutulmasıdır.” dedi.

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin’in açıklamaları şöyle:  “Bugün dünya nüfusunun pençesinde kıvrandığı, totalde covid-19 hastalığından daha fazla can kaybına sebep olan alkolle ilgili modern dünya ülkeleri yasaklamaları konuştuğu ortamda ‘ bu alkolle değil hayat tarzına müdahaledir’ şeklinde algı oluşturulması sağlıklı bir yaklaşım değildir.

binguven-bal2

“ALKOL İLE MÜCADELEYE SİYASİ MUHALEFET REFLEKSİ İLE KARŞI DURMAK MANTIK DIŞIDIR”

Türkiye’de alkole ulaşma noktasında getirilen yaş sınırlaması ve alkolün açık bir şekilde satılmasına yönelik yasal düzenlemeler Türkiye gençliğinin ve geleceğinin alkolden, sigaradan ve uyuşturucudan muhafaza edilmesi noktasında güzel adımlardır. Alkolü meşrulaştırmak, alkolün bir hayat tarzıymış algısını oluşturmak, var olan birçok sıkıntının başlıca sebebi olan alkol ile mücadeleye siyasi muhalefet refleksi ile karşı durmak mantık dışıdır.

“SİGARANIN SATILMASI OLUMLU KARŞILANMAMALIDIR”

Yıllardır alkolden muzdarip bireyler, ekonomik kayıplar, sosyal buhranlar, şiddet mağduru kadın ve çocuklar göz ardı edilmemelidir. Alkolle ilgili yapılacak yasal düzenleme genç nüfusun alkole ulaşmasını engellemede atılan her adım kim tarafından yapılırsa yapılsın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Temel gıda maddelerinin satıldığı marketler zincirinde alkolün reklamının yapılarak satılması, sigara ile ilgili yapılan yasal düzenleme sonrasında hala açık bir şekilde sigaranın satılması olumlu karşılanmamalıdır.

“ALKOL BİR HAYAT TARZI DEĞİL BİR HASTALIKTIR”

Alkol ve alkolizm ile mücadeleye inançsal bir tepki ile yaklaşımdan ziyade alkolün toplumda oluşturduğu zayiatı bilerek tepki konulması, duyarlı olunması beklentimizdir. Alkol bir hayat tarzı değil bir hastalıktır. Kültürün ve medeniyetin göstergesi değil şiddetin, tacizin, çöküşün başlangıcıdır. Sıkıntı ve dertleri bertaraf eden bir çözüm değil çözümsüzlüktür.” Dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.