DOLAR
32,4895
EURO
34,9613
ALTIN
2.431,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yapılmayan yolun parası alınır mı?

30.05.2021 17:35 | Son Güncellenme: 30.05.2021 18:07
501
A+
A-

Ziver Holdingin sahibi Veysel Demirci’yle şahsen tanışmışlığımız yok. Bingöl Çabakçur köprüsü yapımından sonra Sancak yolu ile ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğünün hazırladığı yol projesi ile beraber firmayı tanıdık.

Veysel Demirci’nin aslen Palulu olmasından dolayı, bölge insanı bakış açısıyla başarılı olmasını isterim ama aldığı işin hakkını verdiği sürece, şahsı ve firmasıyla hiçbir sorunum yok, olamaz da…

“Kiğı Yedisu” Yolunun belgeye dayalı analizini bir sonraki haftada yayımlayacağım.

Karayolları Bölge Müdürlüğünün yol işinin teknik ve proje boyutu ile ilgili araştırmalar üzerine duble olarak söz edilen ama sonuç olarak 12 metre genişliğe ve güzergah üzerinden epeyce haklı bir mücadele verdik.  Bingöl tarihinde ilk kez toplumsal bir amaçla 2 bin kişiden imza kampanyası ile yanlışları dile getirdik.

binguven-bal2

Bu mücadeleden iki noktada haklılığımızı bölge halkının da desteği ile Balıklıçay ve Sudüğünü köylerinin paralelinde yolun gitmesi ve genişliğin 10 metreden 12 metreye çıkarılmasına öncülük ettik.

PROJELER SAHADA YAPILMALI, ANKARA’DA BİLGİSAYAR BAŞINDA DEĞİL!

Projenin ilk şekli alttaki “Mavi görselde” olduğu gibi iken, 13 Temmuz 2019 tarihinde youtube https://www.youtube.com/watch?v=G-0Ucaw_l0A üzerinden yaptığım paylaşımda da mevcuttur.

Kurudere’den başlayan ve Üniversite’nin yan tarafından Kadran deresi üzerinde yaklaşık 300 metre uzunluğunda bir viyadük ile bağlantı projesi iptal edilmiş oldu.

İki buçuk kilometre uzunlukta olan bu yol ve viyadük projesinin maliyeti de 219 milyon 876 bin TL içindeydi.

Çayboyu, çevre yolu üzerinde Doğum Hastanesinin altından Kadran’a kadar olan 6.5 kilometre duble yol bedeli 63 milyon olarak eklenmişti. Ek iş olduğu için, ek ödenek yapılması doğal olduğu kadar, yapılmayan yol ve viyadük maliyeti de ödenekten çıkarılması, doğal değil mi?

Biz bunu iki sene önce yazmıştık. Kimse bilmese de ben bunu yazmıştım ve takipçisi olacağımı da beni tanıyanlar bilir…

YAPILMAYAN YOL VE VİYADÜKÜN PARASINI ALACAK MIYDIN?

Geçen hafta sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Ziver holding sahibi Veysel Demirci, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “Bingöl, Muş, Elazığ hattındaki trafiği rahatlatma amacıyla bir çevre yolu ve altgeçit yapılması gerekiyordu. Arkadaşlarımızla birlikte bir proje hazırladık. Bingöl siyasetçilerine arz ettik. Daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığında projeyi istişare ettik. Proje, Bingöl’e bir kuzey çevre yolu kazandırdı. Beraberinde şehir merkezindeki trafik yoğunluğu azaldı. Bununla beraber üniversite arazisini kurtarmış olduk. Tabi bunun sonucunda bizim almamız gereken 45 Milyon TL’yi devlete hibe ettik. Gönül rahatlığı içerisindeyiz” şeklinde konuşması, Bingöl genelinde sosyal medyada geniş yankı buldu.

Demirci’nin bu açıklamasının ardından HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hibe olarak yapılan yolun ve alt geçidin nerede olduğunu soru önergesi ile sordu ama her zamanki gibi, cevap verilmiyor!.

Aydemir, “Bingöl-Sancak-Kiğı karayolu yapım işini davetiye usulüyle alan Demirci’nin bu açıklaması Bingöl kamuoyunda geniş yankı buldu. Ziver’in hibe ettiği yolu ve Viyadük’ü gören var mı?” diye sordu.

EK 270 MİLYONCUK

Ben de soruyorum; Sayın Demirci, yapmadığın Yol ve Viyadük’ün parası verilseydi; alacak mıydın?

Sana rehberlik ve öncülük edenlerin Kadran, Bilaloğlu ek işi ile beraber 490 milyonluk işin oldu. İlk işin ihale bedeli 219 milyon 786 bin TL. 6.5 kilometre Çevreyolu Kadran 63 milyon ve ek 7.6 kilometre Çevreyolundan Bilaloğlu ile beraber 270 milyoncuk daha eklendi. 45 milyon eksi olsa da; toplamda 445 milyonluk işi sana sağlayanlara ne verdiğini, ben görmediğim için bişey diyemiyorum ama Allah görüyor ve biliyor….!

Sen hala “45 milyonu ben bağışladım” dersen, yalan söylemiş olursun. Hak yemiş olursun….

Kamunun hakkını savunmakla yükümlü gazeteciler de var bu memlekette…

Yazarın Diğer Yazıları
19.03.2021 14:03
30.03.2021 18:46
30.03.2021 16:21
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.