DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C

917 HAK SAHİBİNİN YER SEÇİMİ YAPILDI

917 HAK SAHİBİNİN YER SEÇİMİ YAPILDI
14.06.2021 00:38
465
A+
A-

Vali Kadir Ekinci, Karlıova depreminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 917 hak sahibinin yeni konut yer seçim çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Vali Kadir Ekinci, 14 Haziran 2020 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğündeki deprem felaketinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Vali Ekinci, “Karlıova ilçemizde 14 Haziran 2020 tarihinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem felaketinde bir yılı geride bıraktık. Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçelerimizi ve köylerini etkileyen, maddi ve manevi yönden birçok sorun ve sıkıntıyı beraberinde getiren deprem afetinde devlet ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduk; sıkıntılara el birliğiyle göğüs germeye, devletimizin sunduğu imkânlar ile yaralarımızı sarmaya ve en ücra köşedeki vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik.  

binguven-bal2

Devletimizin tüm imkânlarını seferber edip kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde sahada yer alarak vatandaşlarımızın her türlü sorunuyla yakından ilgilendik. Öncelikli olarak barınma, ısınma, iaşe vb. ihtiyaçların karşılanmasında ilgili kurumlarımızı harekete geçirip vatandaşlarımızın mağdur olmamasına itina gösterdik.

Depremde bir 1 Güvenlik Korucumuzu kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah yakınlarına sabırlar versin. Depremden etkilenen bölgede daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur alan inşa edebilmek için Devletimizin himayelerinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

31 BİN VATANDAŞ ETKİLENDİ

108 yerleşim yerinde toplam 31 bin 487 vatandaşın depremden etkilendiğini ifade eden Vali Ekinci, depremden sonra yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “İlimiz genelinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 6 milyon 133 bin 672 TL nakdi yardım dağıtılmış ve harcanmıştır.

Karlıova, Adaklı ve Yedisu İlçelerimizde toplam 2271 Ağır hasarlı yapı tespit edilmiş; toplamda 1068 konut ve 632 ahır hak sahipliği gerçekleşmiştir.

3 İlçemizdeki 1068 konut hak sahibinden 917 hak sahibinin yeni konut yer seçim çalışmaları tamamlanmış, kalan 151 hak sahibi için yer seçim çalışmaları devam etmektedir.

Yine 3 ilçemizdeki 632 ahır hak sahibi için 140 yer seçimi tamamlanmış olup kalan hak sahipliği çalışmaları yapım ihalesi sonrası tamamlanacaktır.

Depremden hemen sonra başlanan çadır dağıtımı sonucunda 2904 çadır kurulumu yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş, acil barınma ihtiyaçları karşılanmıştır.

Depremden hemen sonra başlanan konteyner kurulumlarında da İlk etapta 366 konteyner dağıtımı yapılmıştır. Yıkım işlerinin başlaması ile 470 adet yeni konteyner dağıtımına daha başlanmış, Haziran 2021 sonuna kadar konteyner dağıtımının tamamlanması hedeflenmektedir.

Tespit edilen toplam ağır hasarlı yapılardan bugüne kadar 290 adet yapının yıkımı gerçekleştirilmiş olup yıkım çalışmaları devam etmektedir.

Valiliğimizce ihalesi yapılmak üzere 917 konut ve 632 ahır hak sahibi AFAD Başkanlığına bildirilmiş, AFAD Başkanlığı ilk etapta TOKİ’ye 70 konut ve 140 ahır ihalesi talebinde bulunmuş ve ihaleler tamamlanmıştır. 2. Etap yapım işleri için AFAD Başkanlığınca TOKİ’den 470 konut yapım ihalesi talebinde bulunulmuş; süreç Valiliğimizce yakından takip edilmektedir.

Deprem bölgesinin yeniden bayındır kılınması için, kamu kurum ve kuruluşlarımız arasındaki koordinasyonla oluşturacağımız ortak sinerji sayesinde çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edecek; konut sorunu öncelikli olmak üzere acil çözüm bekleyen sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesinde var gücümüzle çalışacağız.

Depremin ilk anından itibaren halkımızın yanında olan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve diğer devlet büyüklerimize şahsım ve Bingöl halkı adına teşekkür ediyorum.

Bu duygularla; depremde hayatını kaybeden kardeşime Allah’tan rahmet diliyor, böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisiyle depremi yaşayan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.