DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Devlet Hastanesi Açıldı

Devlet Hastanesi Açıldı
20.03.2021 10:18 | Son Güncellenme: 20.03.2021 20:47
521
A+
A-

Bingöl Devlet Hastanesi Açıldı -2017

7 Yıllık Bingöl Devlet Hastanesi serüveni sona erdi. 250 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi, Cumartesi günü yapılan törenle hizmete girdi.

7 Yıllık Bingöl Devlet Hastanesi serüveni sona erdi. 250 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi, Cumartesi günü yapılan törenle hizmete girdi.

250 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi’nin açılışını yapmak üzere Bingöl’e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu ile birlikte yeni Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

binguven-bal2

YILMAZ: “MEVCUT SİSTEM ARIZALI AMA KAPTANI İYİ”

Açılış töreninde bir dizi açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mevcut sistemin arızalı olduğunu ama kaptanın iyi olduğunu ifade ederek, “16 Nisan yaklaşıyor. 16 Nisan’da tarihi bir halk oylamasında yeni yönetim sistemi ile ilgili karar vereceğiz. Aslında karar vereceğimiz şey bu hastane ile de somutlaşan bir hadise. Eski model eski tip yapıları mı tercih edeceğiz, modern yeni çok daha çağın gereklerine uygun bir yönetim modelini mi tercih edeceğiz. Bu tercih eski hastaneyle yeni hastane arasındaki tercihten farklı değil. Bu tercih yeni hastane mi, eski hastane mi tercihinden inanın farklı değil. Bizim şuanda kaptanımız çok iyi ama arabamız eski model ne kadar gaza basarsa bassın bir yere kadar gidiyor. Araba eskimiş durumda. Yönetim modelimizi kastediyorum. Bunun modelini yenilememiz lazım. İyi bir kaptanla iyi bir araç birleştiği zaman çok daha hızlı netice almak mümkündür. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Türkiye yeni bir yönetim modeline kavuşacak. Mevcut yönetim modeli arızalı bir model… Darbeler yemiş ekonomik, siyasi birçok krizler üretmiş bir model. İşte bu modeli artık terk edelim diyoruz. Eğer mükemmel olsaydı iyi olsaydı 15 Temmuz’u yaşar mıydık? Geçmişte 28 Şubat’ları yaşar mıydık? 2001 ekonomik krizlerini yaşar mıydık bu sistemde. Mevcut sistem arızalı bir sistem ama kaptan iyi olduğu için yönetim iyi olduğu için istikrar olduğu için güçlü bir parti iş başında olduğu için bu mevcut sistemle dahi bu kadar hizmet üretildi” şeklinde konuştu.

AKDAĞ: “2002 YILINDA FELAKET DURUMDAYDIK”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2002 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yola çıktıklarını ve felaket halde olduklarını vurgulayarak, “Şifa Allah’tandır. Şifayı doktorlar hemşireler cihazlar veremez. Bizim vazifemiz bu şifayı Cenab-ı Hakkın vermesi hususunda vesile olmak, bunun için gerekli tesisleri yapmak, cihazları koymak, çalışanları temin etmek ve sizin hizmetinize takdim etmektir. Türkiye’miz birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da ihtiyacımız olan hizmetleri alamadığımız bir dönemdeydi. 2002 yılında bu milletin göz bebeği büyük bir lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıktığında yol arkadaşları olarak bizler de ona katıldığımız da gerçekten felaket bir durumdaydık” dedi.

“HAMİLELERE YETERİ KADAR AMBULANS HİZMETİ VEREMİYORDUK”

2002 yılında Türkiye’de hastanelerin hastalara ve hamile kadınlara yeteri kadar ambulans hizmeti vermediğini belirten Akdağ, “Ambulans ihtiyacı duyulduğunda sadece Bingöl’de değil bütün Türkiye’de verilen cevap şuydu; biz hamilelere ambulans hizmeti vermiyoruz. Ama şimdi ihtiyacı olan bir hastamızı bir hamile annemizi kalp krizi geçiren bir büyüğümüzü icap ederse hava ambulansları ile taşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın şehir hastaneleri olarak ifade ettiği hastanelerin Bingöl ölçeğindeki bir örneğini de burada yapmış olacağız. Ondan sonrası yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiyle 30 sene boyunca Bingölümüzün bütün sağlık binası ihtiyaçlarını karşılamış olacak” dedi.

“FETÖ’YE, PKK’YA RAĞMEN DAHA İYİYE GİDECEĞİZ”

Akdağ, Türkiye’nin birçok terör saldırısına maruz kaldığını ve bunlara rağmen daha güçlü bir şekilde ilerleyeceklerini vurgulayarak, “Türkiye gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Her türlü engele rağmen, FETÖ’süne rağmen, PKK’sına rağmen, bunların arkasında duran Avrupa’daki bazı devlet yapılarına rağmen her türlü engellemeye rağmen Allah’ın izniyle bu büyük millet kutlu yürüyüşüne devam ediyor. 16 Nisan’da bu yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçeceğiz bu bizim kafamıza yatıyor iki başlı bir sistem olmaz. Biz Cumhurbaşkanlığı, güçlü bir meclisle Türkiye’nin işlerinin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Zaten FETÖ’sünün, PKK’sının, Kılıçdaroğlu’nun onların arkasında Avrupalıların bu meseleye karşı çıkmalarının manasını biz çok iyi biliyoruz onlar Türkiye’nin kuvvetlenmesini istemiyorlar. Ama diye soru geliyor. Bu olunca her şey birden düzelecek mi? Ekonomi ne olacak, eğitim hizmetleri birdenbire çok daha iyi bir hale mi gelecek, gençlerimizin iş ihtiyaçları var onlar ne olacak? Biz binanın temelini yeniden kuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

“17 NİSAN’DA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’YE UYANALIM”

16 Nisan’da yapılacak olan seçimle daha güçlü bir Türkiye olacağını belirten Akdağ, “Cumhuriyetimize sahip çıkarak bir binanın temelin yeniden kuruyoruz. İçinde bulunduğumuz sistem parlamenter diye konuştuğumuz bir sistemin çok zayıf tarafları var. Bu zayıf taraflar olduğu için 1960’da darbe yaptılar, ihtilal yaptılar gözümün bebeği menderesi astılar. Bu zayıf tarafı olduğu için 1980’de darbe yaptılar bir soldan bir sağdan asarız diye 17,16 yaşındaki gençlerin yaşlarını büyütüp darağaçlarına gönderdiler. Bu mevcut sistemin zayıf karnı olduğu için zayıf tarafları olduğu için 28 Şubat’ta milletin canını okudular. İnançlarımızı yaşamamıza müsaade etmediler. Kimliğimizi ifade etmemize müsaade etmediler. Bu temeli sağlam yapacağız ki Allah’ın izniyle çok güçlü bir Türkiye’ye 17 Nisan’da uyanalım” dedi. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.