DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AŞAĞIYAĞMURLU KÖYÜ İÇME SU İSTİYOR!

AŞAĞIYAĞMURLU KÖYÜ İÇMEYE SU İSTİYOR!

AŞAĞIYAĞMURLU KÖYÜ İÇME SU İSTİYOR!
15.12.2021 10:28 | Son Güncellenme: 15.12.2021 11:10
578
A+
A-

Karlıova İlçesine bağlı Aşağıyağmurlu Köyü muhtarı Muzaffer Gültekin, “Köyümde yedinci aydan beri su sıkıntısı var, biz köy ihtiyar heyeti ile beraber İlçe ve İlimizin idari amirlerimize başvuruda bulunduk ama kimse sesimizi duymadı, sorunumuza çözüm getirmedi” diye yakındı.

“BÜTÇE, BİZİM KÖYE YETİŞMEDİ”

Gazetemize Su sorununu aktaran Aşağıyağmurlu ( Sevika Jerin) Köyü muhtarı Muzaffer Gültekin, “Köyümüzde yedinci aydan beri su sıkıntısı var, biz köy ihtiyar heyeti ile beraber Karlıova ilçe Kaymakamımıza başvurduk, bütçemiz yok dediler, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Tutar’a yönlendirdiler, Tutar’a gittik, İl özel idare genel sekreteri Enes Üçgül’e yönlendirdi, bize söylenen; bütçemiz yok. Bingöl’de her köye bütçe var ama bizim köye bütçe yetişmiyor. İlimizin amirlerimize başvuruda bulunduk ama kimse sesimizi duymadı, sorunumuza çözüm getirmedi” diye konuştu.

binguven-bal2

Muhtar Gültekin, “Öncelikle su sorunumuzu Karlıova İlçe Kaymakamımız Sedat Özdemir ile görüştüm, kendileri Karlıova İlçe Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül beyi çağırıp Bingöl İl Özel idaresi Su kanal müdürü Sadrettin Korkutata’ya bir dilekçe yazdık, iki hafta bekledik ses çıkmayınca Bingöl il Özel idare müdürü Enes Üçgül beyi ziyaret ederek durumu anlattık, Enes bey, “bana yeterli para olmadığı için sontaj yapamayız, İbrahim Tutar’la görüşeceğiz” dedi.

HERKES HALLEDERİZ DEDİ AMA HALİMİZ ORTA DA….

İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Tutar’la görüştük, Tutar, “Hal edeceğiz dedi”.

Muhtar Muzaffer Gültekin

Bizi arayacaklar, su sorunumuza çözüm gelecek diye bekledik ama ses çıkmadı. Sayın Valimiz Kadir Ekici ile görüşmek için vali beyin özel kalem müdürü ile görüştük ve tam iki ay içinde üç kere gittim, her defasında en az 2 saat beklememize rağmen görüştürmediler. Özel kalem müdürü, İbrahim Tutar’la görüşüp beni baştan salıp durdu. En son Vali yardımcısı Fatih Kaya beyle de görüştük, kendileri “Enes Üçgül ve İbrahim Tutar’la görüşeceğim, gereken yapılacak” dedi ama sorunumuz hala devam ediyor.

Kar yağdı, bu soğukta köylü içme suyu sorunu yaşıyor, köyümüz Adaklı ile Karlıova ilçesi sınırları arasında bulunan sulama suyu arıklarından ilave ettik, şuan oda kesildiği için 36 saatte bir mahalleye su veriyorum, lütfen sesimizi duyun artık” diye konuştu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.