DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“7 BİN NÜFUSA 70 BİN NÜFUSLUK SU YETMİYOR”

“7 BİN NÜFUSA 70 BİN NÜFUSLUK SU YETMİYOR”
19.07.2021 03:05
505
A+
A-

Karlıova Belediye Başkanı Bingöl, “İlçemizde 70 bin nüfusa yetecek kadar suyumuz depolanıyor. Ama kaçak kullanım ve bahçe sulamaları nedeniyle bu suyumuz 7 bin nüfusa yetmiyor.”

Açıklamasında kaçak su kullanımından bahçe sulamalarına kadar birçok konuya değinen Başkan Veysi Bingöl, vatandaşları su kullanımında daha çok duyarlı olmalarını istedi. Yapılan son su depolarında 70 Bin nüfusa yetecek kadar sularının olduğunu ifade eden Başkan Bingöl, bahçe sulamaları nedeniyle bu suyun maalesef 7 bin nüfusa yetmediğini söyledi.  Özellikle kaçak su kullanımına değinen Başkan Bingöl; “ilçemizde 70 bin nüfusa yetecek kadar suyumuz depolanıyor. Ama kaçak kullanım ve bahçe sulamaları nedeniyle bu suyumuz 7 bin nüfusa yetmiyor” dedi. Kaçak su kullananları için bir ekip kurulduğunu ifade eden Başkan Bingöl; “ekiplerimiz gece gündüz kaçak su kullananlarını tespit etmeye çalışıyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan su sorunu için denetimlerimizi sıklaştırdık.

Lütfen komşumuzun hakkına girmeyelim” diyerek kaçak su kullanan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bahçe sulamalarında aşırı su tüketilmesi nedeniyle yaşanan su sıkıntısı için vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Bingöl; “bahçe sulamaları su tüketilmesini çoğaltıyor. Sizden ricam israf etmeden elimizdeki suyu bilinçli tüketelim” dedi. Belediye olarak ek kaynaklar üzerinde de çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Bingöl; “ilçemizdeki bütün kaynakları şuanda kullanıyoruz. Ek kaynaklar için belediye olarak arayış içerisindeyiz. Halkımızın daha fazla susuz kalmaması için yoğun bir şekilde çalıştığımızı herkes tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.  (Karlıova Gazetesi)

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.