DOLAR
32,3775
EURO
35,0510
ALTIN
2.326,39
BIST
9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

2021 KARDEŞLİK YILININ PROJESİ TAMAMLANDI

2021  KARDEŞLİK YILININ PROJESİ TAMAMLANDI
25.01.2022 01:56
397
A+
A-

Bingöl Valiliği, ‘2021 Bingöl Kardeşlik Yılı’ projesinin 331 etkinlik ile tamamlandığını bildirdi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimize ait ortak hedeflerin ve değerlerin pekiștirilmesi, tüm vatandaşlarımız adına güzel bir geleceğin hep birlikte inșa edilmesi için Valimiz Kadir Ekinci tarafından ana teması “Kardeșlik” olarak belirlenen ve ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının paydaş olduğu “2021 Yılı Bingöl Kardeşlik Yılı” projesi tamamlandı” denildi.

Valilik koordinesinde; Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, 7 İlçe Kaymakamlığı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının birlikte yürüttüğü proje ile “kardeşlik hukuku”nu yeniden canlandırmak, toplumun tüm kesimleri arasında kardeşliği pekiştirmek, kurumlar arası işbirliğinin artırılması ve kurumsal empatinin güçlendirilmesi; hayatın her alanına girmiş özellikle gençleri bağımlı hale getiren teknoloji ile büyüyen nesle sevgi, saygı, yardımlaşma gibi ahlakî ilkelere yönelik farkındalık oluşturmak; toplumsal barışı ve huzuru tesis etmek, aile, akraba ve komşuluk ilişkilerine olumlu katkı sağlamak; bireylere topluma karşı olan görev ve sorumluluklarını hatırlatmak, mutlu ve huzurlu yarınlarımız için gönül birliktelikleri inşa etmek gibi konular hedeflenmişti.

Vali Kadir Ekinci’nin talimatları doğrultusunda 1 Ocak 2021’de başlayan ve her ay için ayrı bir temanın işlendiği “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” projesi kapsamında 12 aylık periyod sonucunda, 331 farklı faaliyet ile il genelinde toplam 496.358 kişiye ulaşıldı.
Proje kapsamında sırasıyla şu temalar işlendi: ‘Kardeşliğin Temeli Sevgi ve Vefa’, ‘Bağımlılıkla Mücadele Kardeşliği’, ‘Kardeşlik Paylaşmaktır’, ‘Gençlik ve Kardeşlik Zinciri’, ‘Ensar ve Muhacir Kardeşliği’, ‘Milli Birlik ve Dayanışma Kardeşliği’, Kurumsal Kardeşlik’, ‘Toplumsal Kardeşlik’, ‘Esnaf Kardeşliği’, ‘Doğa Kardeşliği’ ve ‘Kuşak Kardeşliği’.

binguven-bal2

Vali Kadir Ekinci, tamamlanan proje sonrasında yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: 

“1 Ocak 2021 ve 31 Aralık 2021 tarihleri arasında uyguladığımız ‘2021 Bingöl Kardeşlik Yılı’ projesi hamdolsun başarıyla tamamlanmıştır.  Bir yıllık süre içinde her ay farklı bir tema ile kardeşliğe farklı açılardan vurgu yapmaya, farklı sosyal çevrelerde farkındalık yaratmaya çalıştık. 

Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Gelin Kardeş Olalım / İşi kolay Tutalım / Sevelim Sevilelim / Dünya Kimseye Kalmaz’ dedik ve oldukça geniş bir paydaş kümesi ile resmi ve sivil imkanları kullanarak il genelinde birbirinden değerli, öğretici ve hatırlatıcı etkinliklerle ‘kardeşlik’ vurgusu yapmaya çalıştık.

‘Sevgide güneş gibi, tevazuda toprak gibi, öfkede ölü gibi, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi’ olmak üzere çıktığımız bu yolun kadın erkek, genç yaşlı, öğrenci, esnaf, işçi, memur demeksizin geniş kesimlerde ilgiyle karşılanması ve son derece olumlu dönütler vermesi en büyük bahtiyarlığımızdır. 

İlk gününden son gününe ‘kardeşlik’ vurgusu ile tamamlanmış bir yılı nasip ettiği için rabbimize hamdolsun. Hayırla başladığımız ve hayırlara vesile olduğunu düşünerek tamamladığımız bu güzel çalışma için emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.