DOLAR
32,5531
EURO
34,8930
ALTIN
2.429,50
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

16. DOKTORA PROGRAMINA YÖK’TEN ONAY

16. DOKTORA PROGRAMINA YÖK’TEN ONAY
29.08.2021 20:01
485
A+
A-

Bingöl Üniversitesi bünyesinde 16. doktora programının açılması YÖK tarafından onaylandı

Bingöl Üniversitesinin, Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı (Disiplinlerarası) bünyesinde  ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ doktora programı açma talebi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Daha önce Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 10 olan doktora programlarının sayısı yeni açılan programla birlikte 11’e yükselirken, üniversitemizde toplam doktora programı sayısı da 16’ya yükseldi.   

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, son bir ay içerisinde 2’si doktora, 2’si yüksek lisans olmak üzere toplam 4 adet lisansüstü programa kavuştuklarını ifade ederek, yeni lisansüstü programların ilim dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğretimde kaliteyi artırmak için yüksek lisans ve doktora programlarının açılması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Çapak, “Öğretim alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayemiz, üniversitemizin bilim dünyasına katkısını daha üst seviyelere taşımaktır. Üniversitemiz bünyesinde 5 enstitümüz bulunuyor. Bu enstitüler de 16’sı doktora, 42’si yüksek lisans olmak üzere toplam 68 programla lisansüstü alanda öğretime devam ediyoruz. Yeni açılan doktora programı ülkemizdeki 10 üniversitede bulunuyor. Biz bu alandaki 11. doktora programına sahip üniversiteyiz. Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

binguven-bal2

Yeni açılan programla birlikte; Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 11, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 3 ve Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde 2 olmak üzere toplamda 16 doktora programı açılmış oldu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.